tisdag 19 april 2022

Påskafton och vattenläcka

 

Påskafton blev en lugn dag med goda vänner. Dagen började med sol och vi hade bestämt långbord kl 14.30.  Påsk buffén bestod av knytkalas och som vanligt Janssons frestelse, ägg, sill, köttbullar, prinskorv och lax. Till efterrätt lingonpaj och en rabarber/krusbärspaj med vaniljsås. Sedan satt vi och småpratade til klockan var 20.00 och då gick var och en till sig.


Eftersom vi har gratis wifi så passade vi på att kolla lite på TV och Lets Dance. 

En fantastisk måne fick vi se innan vi stängde dörren.


På den här ställplatsen betalar vi 16.50€ och då ingår allt. Vatten fanns på samma plats som eluttagen, men då fick man hämta med kanna, för påfyllnad med slang 0,50€. 

Påskdagen ville Ingemar kolla var det kom luft in när vi startade pumpen. Han följde ledningarna och vi kollade både ut och insidan, men kunde inte se några fler slangklämmor att dra åt. Här blev det nedmontering av köksskåpet för att komma åt.


På förmiddagen blev jag blöt om foten, på mattan vid dörren, den lade vi ut på tork. Morgonen därpå så var det en ny pöl på mattan och den här gången större. Vattenläcka!!! Men var?

Vi lyfte sängen och där var blött efter kanten. Kollade vidare mot duschen och skåpet bakom den, som öppnas utifrån.....där var det dyblött. Alltså kommer det nog från duschgolvet...trodde vi.


Innan vi satte igång, så passade vi på att ta en fika i solen. 


Det är minst tredje gången, som Ingemar har monterat ner duschen på grund av vattenläcka. Massor av små skruvar ca 40 st, som ska skruvas bort och det med mejsel, för skruvdragaren hade vi lämnat hemma.

När allt var ute, så hittade vi ingen läcka under duschen, men där vattnet kommer upp i kranen, där satt 2 slangklämmor och de var lösa. Där var felet! Dags att plocka tillbaka allt och skruva i alla skruvar igen. Själva vattenpumpen tycker jag har blivit tystare och "sprätter" inte lika mycket.


Passade på att äta lite rester från påskafton och sen en promenad till byn för att hämta lite pengar. Nederländerna är som Tyskland...de tar inte kort överallt, som vi är bortskämda med och Swish har de inte. Här är det "cash" som gäller. Vi tänkte stanna en natt till och då var det cash = € som vi behövde. 


Vi tog en behövlig promenad till hamnen och där fanns en bankomat, som naturligtvis var stängd!! Antagligen tom på pengar efter Påskhelgen. 😒 På affären var de snälla och jag kunde ta ut lite mer än vi handlat för. Nu blev det en glass också, men som vanligt fel! Jag fick sorbetglass i stället för riktig vaniljglass, men den gick ned den också. 😀


Nu har våra vänner gett sig av hemåt, förstår att de längtar hem efter att ha varit ute i 6 månader. Vi kommer att fortsätta åka runt i Nederländerna under några dagar till. Härlig värme har vi haft +23 men nu kommer det att sjunka så sakta, men några dagar till får vi njuta av solen.

7 kommentarer:

 1. Vilken otur ni haft med vattenpump och förmodad läcka. Tur det inte var värre än ett par slangklämmor. Nu drar vi oss en bit söderut från Julianadorp för att på fredag åka mot Nordwijk, kanske vi ses? B-M & Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har han fixat så vi inte blir blöta om fötterna i alla fall. Det är inte så gott om ställplatser som jag trodde det skulle vara. Men vi har hittat några gratis platser att stå på.

   Radera
 2. Det Ingemar inte vet om eran dusch, är inte värt att veta, han kan nog göra det jobbet i sömnen hihihi. Hoppas att allt håller sig på plats och att ni får njuta vidare av eran resa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man nog säga, för det är ju inte första gången han skruvar ner den.

   Radera
 3. Ingemar har en vis kunskap om bilen! Man får vara lite händig och lösa problemen.
  Men ni ser ut att ha det bra i goda vänners lag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur han är så händig att han kan fixa det mesta själv.

   Radera
 4. Första gången vi träffade er var på Hästgården i Fuengerola och Ingemar låg även då under husbilen och fixade en vattenläcka. Trångt och djäkligt var det.. Det är rätt många år sen.
  Förutom vattenläckan, så verkar ni ha en bra vårresa. Vi har tagit hem husbilen och ska börja plocka in det man behöver och på onsdag lämnar vi Sundbyholm för att dagen efter åka med färjan från Malmö till Travemunde. Vi har fortfarande inga direkta planer, men visst lutar det åt en sväng mot Nederländerna. Egentligen har vi bara två mål, att bada thermalbad och äta färsk sparris..
  Hoppas naturligtvis på bra väder, men det kan man inte styra..
  Vem vet, kanske vi ses någonstans i Tyskland…

  SvaraRadera