fredag 15 april 2022

Från Zwillbrook till Giethoorn

 


Dags att lämna Zwillbrooks ställplats, som finns med på Park4night


Efter att ha handlat på Lidl i Vrede, kör vi mot gränsen och vidare mot Enschede och sedan mot Zwolle, mycket trafik och ingen plats att stanna för en fika, mer än små parkeringsfickor. Det fick bli en sådan för vi var fikasugna.


Två stycken broöppningar fick vi vara med om.


Nog märks det att stora delar av Nederländerna består av vatten. Namnet Nederländerna är från medeltiden och betyder ursprungligen "de låga länderna" som avsågs olika områden. Än idag kallas Nederländerna efter sin historiska huvuddel för Holland, som betyder "träland" och kommer från ett äldre "holtland". Landet var förr till stor del täckt av skog=trä på nederländska "hout". 
Jag tycker det är lättare att kalla landet för Holland, men egentligen är det fel för det är ju bara en provins runt Amsterdam. Mer om Hollands/Nederländernas historia kan du läsa här.


Bygger gör man där det finns lite mark.


Nederländerna är ju kända för alla sina kanaler.


Vi hade fått koordinater till en ställplats där våra kompisar Ulla och Torgny stod. Knappade in dem och körde in på ställplatsen vid kanalen. Bor man här i närheten då ska man ha en båt. Eftersom Ingemar är f d båtbyggare så blir det ju extra intressant att se vad det är för båtar som trafikerar kanalen.



Det blev ett glatt återseende, då vi inte träffats på 6 månader. Även kompisarna Ann och Leif från Jönköping hade rest ner och fanns på plats. 


Tur att vi kom tidigt för platserna gick fort åt och på kvällen var här fullt.
På eftermiddagen var det dags att testa den nya pumpen. Jo den gick mycket tystare, men fortfarande suger den luft någonstans ifrån. Det får vi kolla bättre när vi kommer hem, och kan riva ut en del av köket för att följa ledningarna.



Nästa morgon kom solen, då blev det fika ute, men det var kyligare än gårdagen.


Kanalen strax intill.


I eftermiddag blir det en båttur på Giethoorns kanaler, men det får ni läsa om i morgon.
GLAD PÅSK önskar vi er alla.







2 kommentarer:

  1. Läser med igenkänning. På den ställplatsen bodde vi för några år sedan! Så kul att träffa vänner igen.

    SvaraRadera