tisdag 12 april 2022

Winterswijk, Obelink och fin ställplats

Vi fortsätter vår resa mot varmare land. Först mot Bremen och sedan vidare på motorvägen mot Osnabrück.  


Där, ca 40 km norr om Osnabrück, blir det vägarbeten resten av vägen. Det blir krypfart som gäller.


Det gör att vi hinner se lövsprickningen i träden. 😄


När vi svängt av A30 och kör mot Enschede, så är vi glada för att vi är på väg åt motsatt håll. Den här köbildningen är trefilig och många km lång, skulle tro nästan en mil. Vi hade tur som kunde rulla i 30-40 km/tim.


Fortsätter en bit till på A31 för att sedan svänga av mot Winterswijk. Nu städas det i rondellerna och nya planteringar kommer till, allt för att det ska vara fint till påsk.


Så var vi plötsligt i Nederländerna.


Det blev inga kort från Obelink, vi var fullt upptagna med att hinna in innan de stängde. Vi fick tag i en ny vattenpump för halva priset mot för hemma, några nya solcellslampor och toamedel. Affären har utökat sitt sortiment sedan sist och säljer numera även "plåtisar". Vi skulle ha tag i papperstallrikar, men där fick vi tji.....inga "slit och släng" saker fanns. Dags att leta nattplats igen, för vid Obelink får man inte övernatta, synd tycker vi, som gärna hade gått in en gång till.


Vi ställer in en plats i Vreden, men där håller man på att fixa en ny P för husbilar med Va.  
När vi körde mot Vreden fick vi syn på en ställplats strax innanför gränsen i Zwillbrocker Venn. Vi körde tillbaka 7 km. 😃


Ställplatsen är gratis med soptunnor, men ingen tömning eller vatten. Då får man åka till Vreden Ottensteiner Strase 59 vid Tenniscenter.

Några bilar fanns på plats, men också flera personbilar på parkeringen utanför. Vi står på gräsyta. 


Här står vi nu.
I morgon ska vi ta en promenad i omgivningarna.6 kommentarer:

 1. Obelink Vrijetijdsmarkt där kan man gå länge. Tänk att ni har så mycket varmare en oss skiljer minst 10- 15 grader. Fy vad kal vi har det.

  SvaraRadera
 2. Så kul att följa er som är några dagar före oss. Nu ska vi bara fylla kyl och frys i morgon, sedan är det förhoppningsvis färdigpackat. Vi tänkte nog lite fel när vi bokade färjebiljetter; inte så smart att försöka åka söderut från Kiel på skärtorsdagen. Vi kanske tar det lugnt och väntar någon dag för vi funderar också på färjan över Elbe istället för att åka genom Hamburg.
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi körde broarna och det var smidigt även om det var en aning längre. Bokar mycket sällan färjor, vi har väl turen med oss som alltid kommit med. Ja Skärtorsdagen är det nog många som är på rull med husbilar och husvagnar. Kör försiktigt!

   Radera
 3. Vad trevligt att få följa med på resan. Och skönt att ni hittat en bra plats för att övernatta. Och heller ingen trängsel.
  Önskar er fina dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja ibland ska man ha lite tur. Vi njuter av solen så länge vi kan.

   Radera