tisdag 26 april 2022

Hemvägen

 


Då var vi på väg hem. Efter övernattningen på ställplatsen bland alla tulpaner var det dags att testa den nya GPSen. Jag har ju svurit över vår gamla Garmin många gånger då den lurat in oss på små och besvärliga vägar. Men det skulle visa sig att den nya fick mig att explodera den också. Vi ville ta vägen norr om Bremen, men hur jag än gjorde så ville den ta oss ut på motorvägarna för att komma till den ställplats vi hade valt. 
Vi kom genom en del städer och här fick vi se nya sättet att bygga på.... dvs stapla modulerna på varandra, som när man bygger med klossar. Roligt såg det ut, men jag skulle inte vilja bo där.


Här ett annat hus med färger. Såg trevligt ut, men var nog mera en kontorsbyggnad.
Efter att ha trilskats med GPSen, så kom vi till slut till färjan som gick över Weser. Då fick jag sista biten guida Ingemar för att vi skulle komma rätt. Här ville de ha 11.10€, för bil+förare 10€ =105 kr och jag  1.10€ = 11,55kr 


Tyskland för mig är alla gula rapsfält. På eftermiddagen såg vi minst 20 Rådjur som betade på de olika ängarna. 
Nattplats blev det i Osterholz-Scharmbeck.... inte speciellt charmigt, för det var en byggnadsplats intill, men vi skulle bara sova. På kvällen kom första regndropparna på den här resan. Det blev en lugn natt och vi blev ensamma på den här ställplatsen. 
N53 13 32  E08 47 21


Fortsätter trilskas med GPSen, som bara vill köra runt Hamburg och det vill inte vi, för vi hade tänkt ta färjan över Elbe till Glückstadt.


När vi åkte här för drygt 2 veckor sedan var det en söndag, idag var det måndag och det märktes på den långa kön från andra sidan. Mest var det långtradare. Vi hade inte så många bilar före oss, men det var mest långtradare, som skulle med över.


Nu har vi parkerat på Citti Parks gratisparkering för husbilar. 
N54 46 26 E 09 23 39  
Passade på att köpa Russian (choklad) och Irishcoffiee flaskor. Så praktiskt att bara tillsätta varmt vatten och grädde, när vi är ute med husbilen och gott är det också.


Vad gjorde jag åt GPSen? Jo jag fick hela tiden växla på undvikande av motorvägar och inte undvika, men den envisades med att välja fel vägar i mitt tycke ändå. Det får fortsätta att bli både karta och google maps på våra resor.


Även idag sken solen och vi hoppas få med den hem.
Hejdå Nederländerna och Tyskland, nu siktar vi på Sverige6 kommentarer:

 1. Vilken fin ställplats ni hittade utmed tulpanfältet. Spännande med GPS som gör som dom vill. Det tar ett tag innan man vet hur man ska göra, du brukar vara duktig att få till det. Minns en gång vi skulle ut och lufta husbilen, inga kartor i bilen för vi visst hur vi skulle köra, till vännerna i Nora. Satte ändå på GPS och åkte iväg. Vännerna ringde och berättade om en stor olycka och bad oss åka en annan väg, vilket var ok. GPS hade en uppfattning och tog av, ut i skogen på grusvägar, ställen som vi absolut inte hade en aning om var vi var. Vännerna ringde och fråga var vi var, ???, Det som i vanliga fall tar 3 timmar, tog närmare 4,5. Vet än idag inte var vi kört. När jag sedan tittade på GPS inställningarna, hade jag tydligen lekt och tagit bort alla vägarna, utom färja! Stackars GPS, inte konstigt att vi snurrade runt runt, då det inte finns någon färja till Nora, hahaha
  Ha en fin etapp hemåt till strålande sol, hos oss i alla fall, Kram

  SvaraRadera
 2. GPS verkar vara en never ending story. Idag ska vi ha en lång åkdag söderut, så jag sitter med både karta och GPS!?!
  Sedan ska vi ta det lugnt längs Romantische Strasse en bit och i Fränkiske Schweiz.

  SvaraRadera
 3. Ett tips: Om ni som jag förstår vill åka en speciell färja, varför inte ställa färjelägret som destination och bli guidade direkt dit? Det är ju inte lätt för GPS'en och veta vilken väg ni helst vill åka...

  Vill jag åka en speciell sträcka så brukar jag alltid hitta några punkter längs den vägen och ställa in och byta efterhand som man kör

  //Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. 😀 Bästa är ju att lägga in delmål då kanske den kör den väg vi vill. 😁

   Radera
 4. Annica Rosanderonsdag, 27 april, 2022

  Vi har också en Garmin och jag väljer väg genom att göra flera delmål. Använder karta när jag programmerar, det fungerar jättebra. Man kan också välja ett slutmål och sedan lägga till delmål, det går också bra, både med och utan karta. Lite pyssel innan man kommer på vilket som passar bäst. Eftersom vi har en tung husbil tycker jag det är skönt att den säger till om jag väljer fel väg, det hände när vi skulle köra Route Napoleon till Franska Rivieran. Vissa delar fick vi inte köra.
  Hoppas att det går bättre och bättre för Er.
  Annica  s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för bra info. Jag har också kommit på det där om delmål nu. Tar bara lite tid att lära sig en ny GPS.

   Radera