torsdag 21 april 2022

Ställplatser

På tisdagen lämnade vi Hampstede ställplats för att köra mot en bilfirma i Leek nära Groningen.Till en början på mindre och lugnare vägar.


Nu får vi se mer djur ute på bete.


Fick också syn på, hur man lägger dessa halmtak.


Att hitta en parkering för fikapaus var inte lätt, men till slut fann vi en nära kanalen.  Fortsatte sedan mot Leek.


Jasicamp Låg i ett industriområde. Här hittade vi den gasolslang som vi behövde. Det visade sig att den var inte bytt sedan bilen var ny. Ni vet väl att en gasolslang ska bytas vart 5:e år! 😱
Fick även tag i en ny fälg (vi hade ju åter igen tappat en) samt lite krokar till vårt draperi.  Vid betalningen så råkade vi ut för samma som tidigare de tar inte våra MasterCard. Åter igen var det dags att hitta en bankomat så vi kunde få lite cash, och det fanns inne i Leek. Passade på att handla vid en Lidl och där funkade vårt kort som tur var.


Att handla grejer till husbilen är dyrt, bara det lilla positionsljuset vid däcket (ett orange plasthölje) kostade 21.95€. 


Det började bli dax att söka en nattparkering. Jag hade tidigare sett ut en plats vid en sjö via Park4night. Den var så klart full när vi kom dit.


Nästa ställe var en stor parkering, men där får man nog inte stå för natten.


Hittade till slut en plats i Drachten och här var det tillåtet att stå och gratis. Det låg en fotbollsplan intill, kanske inte den trevligaste platsen, men den fick duga. Vi blev till slut 7-8 bilar som övernattade. 


Det blev en lugn natt och vi hörde inte mycket av trafiken på gatan intill.


Onsdag morgon och nu fortsätter vi mot havet. Nu börjar även tulpanodlingarna och de lyser i alla färger. Till en början kör vi den större vägen.
Vi valde den här gången att åka över Lelystad och vägen över Markermeer. Där är det tydligen inte så djupt för man har ju lyckats göra en vägbank. Den byggdes 1963 till 1976 och delar innanhavet i 2 delar där Markermeer räknas som en insjö.


Nu ville vi inte åka på de större vägarna längre så vi valde bort motorvägarna och då blev sådana här vägar, smala, men med betydligt mindre trafik.


Vatten överallt och runt om husen.


Tulpanfälten imponerar.


Alla husen har en egen bro över vattnet. I trädgårdarna oftast buskar som är formklippta och allt välskött.


Till slut hittade vi nattens parkering i Purmerend. Nu var det ju bara så att man skulle köpa biljett för dagen 9-21, natten var fri. Tänkte att här funkar väl våra kort....men nej då MasterCard var överkryssat och endast Maestro eller TMC. 


Nu var turen med oss igen, vår granne köpte biljetten med sitt kort och vi betalade honom. Det gick inte att betala med mynt eller sedlar. Är det fler än vi som har problem med kortbetalning i t ex automater? 
N 52°30'24.4872” E 4°57'1.224” 52.506802 , 4.950340 


Tog en promenad till centrum, som låg alldeles intill den stora parkeringen. Många affärer, men jag gillade inte priserna. 😕


Så här har vi åkt.
I morgon far vi vidare för att kolla in var vi kan stå för att se paraden.
Vädret har vi fortfarande med oss även om temperaturen sjunkit ner till runt +18 gr.


3 kommentarer:

 1. Knepigt att betalkortet inte fungerar för, eller rättare sagt, hur kan man veta när det gör det?
  Härligt att ni fått se de stora blomsterfälten, visst är det vackert? Och nu har ni paraden att se fram emot. Det gör jag också då du säkert kommer fota lite.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inte trodde jag att det skulle vara så svårt att betala med kort. Bästa är ju att ha kontanter. men när inte parkeringsapparaten tar kontanter eller våra bankkort så blir det problem.

   Radera
 2. Idag har vi också svischat runt på massor med smala vägar för att ta oss på tvären över landet. De här problemen hade vi i Tyskland i höstas, så vi fick göra som ni. En tysk dam betalade vår övernattning med kort och vi betalade henne med kontanter. Här har vi bara råkat ut med ett ställe som tog betalkort men inte kreditkort, inte lätt att veta hur det går till…

  SvaraRadera