fredag 1 november 2019

Grekland

 Det är ett land, som är underbart att åka till, men som tyvärr stänger nästan alla campingar den sista september. Något de också saknar är tömningsstationer. 
Vi älskar att "fricampa" men tar gärna in på en camping både för att få VA, el om det är dåligt väder och tvättmöjligheter. Den här veckan har vi stannat på Dreprano Beach, vi kände inte för att flytta på oss mer än nödvändigt, eftersom vi ska vända mot norr snart.


Grekland har så fina ställen att fricampa på, det märkte vi när vi var här 2014. Även här träffar vi på husbilsåkare från andra länder t ex Tyskland, Frankrike, Schweiz, Holland, Estland, Italien, men inga svenska bilar. Finns det inga svenskar här i fina Grekland? 😕


Färjor ser vi i massor och snart kan vi deras tidsschema utantill. 
I förrgår började molnen torna upp sig och fram på kvällen kom både regn och åska. När ingen sol är framme laddas det dåligt. Vi beslöt oss för att ta in på  Camping Drepanos, vi behövde ju även tömma vår toa. Nu ligger campingen bara 500 m bort
 N39 32 03 E020 16 08 och under vintertid så kostade den 18 €. Nu är den väl inte någon stor camping, där fanns många stugor och husvagnar och fina toaletter men mindre plats för husbilar av vår stl, men den duger för en natt eller två.


Tillbaka på vår favoritstrand och nu lyser solen igen, vattenpölar efter gårdagens regn.Spegelblankt vatten .....då måste man bara bada. Vattnet har nu en temperatur på +22 och i luften mellan +23 till +25 Det är ingen trängsel på stranden, men det finns några fler som badar. 
Det bästa med Grekland är att det oftast finns sötvatten att duscha i efter havsbadet, som är salt. Det gör att vi sällan behöver använda vår egen dusch. Solen har värmt upp vattnet i slangen och med lite schampo och varmt vatten, så är kvällsduschen fixad.  När det gäller renlighet så är det många, som inte kan plocka upp efter sig. Det ligger oftast massor av dricksflaskor och annat skräp på stränderna. Idag fick vi se att två av camparna i Plåtisarna, (de var två ensamåkande kvinnor) gick med plastpåsar och städade stranden. Tror jag ska ta efter när vi kommer till nästa ställe, för det behövs verkligen. 😇 Lösdrivande (betande) kvigor har vi haft som grannar. De kommer på morgonen och går tillbaka på kvällen. Vart har vi ingen aning om. Sen finns det också ett flertal hundar, som inte tycks ägas av någon, men de söker oftast något att äta. En del husbilar ger dem mat, andra inte. De ofredar inte oss i alla fall.Många undrar oftast över vad vi gör på dagarna. Flera gånger letar vi upp något sevärt, men den här veckan har vi bara slappat i solen, badat, läst, löst korsord och stickat (min sysselsättning). Jag fixar maten, Ingemar diskar och serverar drickbart. De kallar vi njutbart liv!Om vi vänder oss om från havet så har vi den här fina utsikten.Och på kvällen mot havet den här, när alla färjor kommer in eller går ut. Tyvärr lite dålig bild.
Vi stannar här i två nätter, sen får vi se om vi tar in på campingen igen, det vankas mer regn och åska nästa vecka.
6 kommentarer:

 1. Så härliga dagar ni har! Isst är det konstigt att de stänger sina campingar så tidigt på året!
  Ha det fortsatt gott!

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder,vi gillar också Grekland! :-)

  Ha det gott o njut vidare....

  SvaraRadera
 3. Ni ser ut att njuta för fullt...så härligt ! :-) Bra att du har handarbetet med dig perfekt avkoppling. Läckra bilder på molnen. Kram

  SvaraRadera
 4. älskar bilden av Ingemar i vattnet :)

  SvaraRadera
 5. Visst ska man fricampa om man kan, eller bo på camping. När jag ser tätt packade husbilar på de flesta ställplats ryser jag. Ni hade hittat en fin plats, så ska det se ut, inte två meter mellan fordonen.

  SvaraRadera