onsdag 20 november 2019

Över Alperna i Österrike


Från ställplatsen i Gemona del Friuli startade vi vid 10.30  Vi ville komma över alperna, om det skulle bli snö på höjderna. 
Många rondeller har vi sett när vi åkt i Spanien, men ingen som sett ut som en del av en visp.... eller vad kan det vara? 😀


Vi valde bort motorvägen till Villach, för vägen dit är ganska bra. Fortsatte sedan till Spittal, där blev det stopp och Umleitung, dvs vi måste ta en omväg för att komma ut på motorvägen genom Österrike. Österrike är det enda ställe vi tycker det är värt att betala motorvägen, eftersom vi är inne i slutet på november och det kan bli snö på höjderna.


Innan vi skulle ut på motorvägen var det dags för en fika och där träffar vi på den första snön. Visserligen bara lite strängar av skottad snö, men det syntes att här hade det varit nederbörd. Regnet har nog spolat bort större delen av snön.


Vi har ett fint väder med solsken och fantastiska vyer. Snöklädda toppar runt omkring.


Ju högre upp vi kommer ju mer snö ser vi.


Delvis är vägen avstängd, eftersom de håller på att snöröja vägen, samtidigt som de håller på med reparationer. Den här snön kom nog samtidigt som vi fick vara med om storm och regnväder. Så skönt att det inte var då vi skulle åka den här vägen.Vi fortsätter ner till Salzburg och nu har det blivit lite sämre väder. Molnen går lågt. 


Äntligen i Tyskland och nu börjar slotten dyka upp. Tyskland har ju en massa fina slott och jag skulle vilja göra en slottsresa. Bara åka runt och besöka en massa fina slott, men då får det nog vara varmare än det är idag +4 gr.


Vi hade tänkt stanna på en ställplats i Burghausen, men hamnade på fel väg och fick söka en ny nattplats.Vi ställde in en plats i  Weibhausen, men när vi kom dit tyckte vi inte om den, där var ett stort berg av nerhuggna träd och grenar.  Jag hade sett namnet Trostberg på kartan och kom ihåg att där hade vi stått 2018. Ställde in koordinaterna och det visade sig att det var bara ca 25 minuter dit. Det började redan mörkna och klockan var bara fyra. Vi hittade dit till slut, trots en hel del bilköer (många som slutar arbeten då) och mörka gator.Sov gott och vaknade till en strålande dag igen.
Även den här ställplatsen är gratis och med VA, ström går att få mot betalning. Mitt emot finns en stor  parkeringsplats för lastbilar, men  de störde inte oss.
N 48°01' 21", E 12°32' 46"Vi fortsätter på småvägar upp mot Neumarkt in der Oberpfalz . Åker förbi en massa stolpar och vi förstår att det kan vara humleodlingar. Tyskland är en av de två länder, där det odlas mest humle, det andra landet är USA. Tyskland är ju känt som ett öl-drickande land. Tyvärr så är varken Ingemar eller jag några öl-drickare, Ingemar är allergisk mot humle och jag gillar inte öl.
Vi kör till Fritz Berger en butik med allt för camping och husbilar och med en gratis ställplats och med VA och ström gratis. Nu när solen går ner så tidigt och det är kallt ute, då behöver vi ström. Vi går in och handlar lite toamedel och annat smått.
N 49°18' 22", E 11°28' 59"


Vi fortsätter så sakta mot norr och nu har det blivit kallare och vi har haft minusgrader på natten. 
Soligt idag och nu +9

5 kommentarer:

 1. Det låter otäckt med snö på vägarna och kanske har ni sommardäcken på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej vi har vinterdäck för säkerhets skull, men inga dubbar.

   Radera
 2. Tänkte samma sak att det var inte kul att köra där med sommardäck...men tur att det blev barmark till slut:) Ser ju jättehäftigt ut den bilden med en massa hus bland bergen och snön runtomkring, den bilden gillade jag :-) Kram till er o kör försiktigt

  SvaraRadera
 3. Tack återigen för vackra bilder.
  Vi antar att ni snart ska besöka några av Tysklands härliga julmarknader på er väg hem.

  SvaraRadera