fredag 22 november 2019

Otursdag och dimma

I onsdags blev allt fel.
Det började med att vi körde åt fel håll när vi skulle upp på Autobahn. Och som ni vet har man väl kommit upp på Autobahn så är det minst en halvmil innan man kan komma av igen. Vi fick köra 7 km innan vi kunde vända och köra åt rätt håll.




Vi kör till Bamberg där vi hade tänkt handla på Lidl. Den första butiken hade inga p-platser kvar för vår husbil, så vi vänder och söker en ny butik. Lidl brukar det finnas flera av i varje större by eller stad, så det var nog inga problem. 




Vi tar oss genom staden och på trånga gator. Bamberg är säkert en fin stad att promenera i på sommaren och den har en äldre stadsdel, som ser intressant ut. Staden ligger också på Världsarvslistan sedan 1993. Tyvärr så har vi inte tiden till att stanna och promenera i staden, det får bli en annan resa. Här kan du läsa mer och se fina bilder från Bamberg.



Vi kommer till Lidl nr 2. men där är så trångt så där får vi inte plats....bara att söka upp den tredje som finns på GPSen.
Då blir det plötsligt stopp och "Umleitung" igen. 



Det verkar som om alla städer passar på att fixa vägar och gator under höstmånaderna. Nu gäller det att hitta en ny väg dit och då är min Autoroute perfekt, där kan jag se gatorna och kan visa vägen.....och det blev en omväg för att hitta dit. Självklart kan man också använda sig av Google maps.



Äntligen en Lidl med stor parkering. Här passar vi också på att äta lite lunch efter att ha fyllt vagnen med både mat och vin. 



Vi fortsätter mot en ställplats i närheten av Rothenkirchen, som visar sig vara stängd, trots att det stod att den skulle vara öppen och att det skulle finnas ström. Vi testar strömmen, men det fanns ingen. Dessutom var där ingen täckning för internet. Vart tar vi vägen nu?



Innan vi kom hit så hade vi sett en skylt med en husbil i byn MitwitzVi vänder och åker tillbaka ca 10 km och hittar en öppen ställplats i mörkret. Så fort klockan närmar sig fyra så blir det mörkt ute och då kan det bli lite problem med att hitta.



Vi är den enda husbilen och en man kommer och hjälper oss med elen. Här var det en automat där man betalade strömmen, till en början fick den ingen kontakt, men sen funkade den....åtminstone ett par timmar. Här kostade det 10€ och 1€ för el. Tyvärr så var stugan, där automaten stod, stängd, så vi kunde inte lägga i mer pengar. 
N 50 ° 14' 56 ", E 11 ° 13' 10"

Vaknar på morgonen med en tät dimma. Vi har haft fint väder under resan i Tyskland, men nu kommer nog regnet ifatt oss igen.


Nu tar vi Autobahn för att komma fortare fram och i det här vädret går det inte att fota. 
Vi kör mot Magdeburg och några mil norr om  har vi hittat en öppen camping där vi kan få ström. När det är dåligt väder då behöver vi ström har vi märkt, trots att vi har 3 solceller på taket. 



Här är vi inte helt ensamma, några husvagnar finns i närheten. I dag (fredag) ska vi ta oss till Wismar och hoppas få se och uppleva lite julstämning. 
Om det i onsdags bara blev 15 mil körda pga alla felkörningar, så blev det igår 30 mil och nu är vi ju i norra Tyskland.


6 kommentarer:

  1. Kan vara lite lurigt att hitta en boplats när mörkret fallit, hoppas ni får mycket julkänsla i Wismar och att ni slipper få regnet på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ovan kommentar är från Boihusbil :) Vet inte vad som hände med "Unknown"

      Radera
    2. Kul att du ändrade så jag slapp undra över vem Unknown var? 😁 Än så länge har vi sluppit regn, men mycket dimma har det varit. 🤶

      Radera
  2. Hoppas ni får se en fin Julmarknad i Wismar, vi besökte den för många år sedan.
    Tänk snart är ni hemma efter en lååång resa och många härliga platser som ni besökt och delat med er av.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Kan tänka mig att ett julpyntat Wismar är riktigt läckert! Hoppas ni får lite riktig julkänsla!

    SvaraRadera
  4. Inte kul när man fåt söka och söka och att det inte stämmer om öppettider via nätet är ju trist. Tur att ni hittade till slut lite ström i alla fall. Wismar är ju så fint , hoppas att ni får uppleva en fin julmarknad och få lite julstämning.:-) Ha det fortsatt bra. Kram

    SvaraRadera