torsdag 21 februari 2013

Vi gör TiznitInnan vi lämnar den här staden, Tiznit, så måste vi göra en runda där inne, även om vi tycker att de flesta städer och deras souk ser ungefär lika dana ut.


Här i Tiznit arbetar de berömda silversmederna. De fortsätter att föra vidare judarnas smidestraditioner och tillverkar berbersmycken, dolkar och sablar och numera också moderna silversmycken, som ringar och örhängen. Nu är jag inte så mycket för smycken så det blev bara fönstershopping. Torghandeln var ute på trottoaren/gatan, här sålde bönderna sina odlade grönsaker.


Det var positivt att gå här, för man blev inte så påhoppad av försäljare, som i Agadir och Marrakech. Här kunde vi gå i lugn och ro och beskåda allt de hade. Och ibland var det så fullt av saker så man kom nästan inte in i affären.


Vi gick förbi en hel del mataffärer och här köps köttet ute på gatan.


Vi fortsatte in på lite andra gator som egentligen inte var någon affärsgata. Lägg märke till att alla dörrar har samma blåa färg.Mötte en flicka, som bar sina saker på huvudet, och hade händerna fria. Hon hade balans och styrka i sitt huvud.Det blev faktiskt en del köp, 6 par skor/sandaler till mig och några barnskor, till priset av 250 dh ca 200kr för 10 par skor. J


Vi passade på att äta ute idag också, men det var lång väntan på maten. Idag blev det något som liknade lövbiff med lök, till det fick vi både pommes frites och ris, smakade väldigt bra även om jag tycker att riset inte passade in J
I morgon ger vi oss av upp i bergen, ha det gott vi hörs.

7 kommentarer:

 1. Tack för ytterligare en trevlig promenad med kameran! Mycket att titta på... och vilka billiga skor!
  Önskar er en bra fredag och en fortsatt trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Såg att ni skulle upp i bergen, grannar med oss där vi står nu är två holländska husbilar som precis varit i Marocko, dom varnade för stenkastande barn, dom kastade sten både på bilarna och på deras små hundar. En strålkastare gick sönder så den fick dom byta när dom kom in i Spanien igen. Dom sa att efter kusten var det ingen fara men när dom kom upp i bergen började eländet.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig resa ni är på! Vilka härliga minnen ni samlar på er för framtiden!Kram

  SvaraRadera
 4. Det var väl kul att hitta så mysiga skor. Det är klart att utbudet är ungefär lika i de olika stuckerna, men det kan säkert skilja på priset beroende på om det är mycket turister eller inte. Blir inte så långa svar med enhandsmetoden. Det går dock framåt varje dag. Kramar till er alla 3 M

  SvaraRadera
 5. Färggrannt och härligt! Den blå färgen på dörrana skyddar mot onda ögat. Så var det åtminstone förr. Ha en fortsatt bra resa!

  SvaraRadera
 6. Fina skor och bilder förståss
  Kramiz

  SvaraRadera