torsdag 28 februari 2013

Servicen på ställplatsen och datorproblem


Vilken service det är här.....men ibland kan det bli lite för mycket av alla, som vill sälja sina varor, här kommer ett litet utbud.Ibland har de sådant man vill ha och ibland är man inte alls intresserad.  Vad den här mannen sålde vet jag inte.Plädar i alla färger och mönster, jag har köpt 2 st.


Han var enveten den här mannen, han återkom säkert 5 ggr. Sista gången hade han varit hem till sin fru i Tafraoute, som väver plädarna, och hämtat fler. Jag köpte ytterligare 2 st handvävda för 200 dh ca 160 kr, inte dyrt och jag hade sett dem tidigare, men de var slut vid första tillfället. Sedan var det en skojfrisk man detta och vi hade mycket roligt, (som kanske syns).
En annan sålde krabbor, varför inte köpa dessa?
Nej, det är så lite mat på dem, men de hade mycket rom i sig.


Apelsiner i mängder.


Och känner man för en kameltur, så går även det bra..


Vi kallar honom bananmannen, 
en knippe bananer ca 10-12 st för 10 dh ca 8 kr.Och har vindrutetorkarna börjat bli dåliga så kan den här mannen hjälpa till.
Nu hade vi relativt nya sådana, så det blev ingen affär med oss.


Där emot vinkade mattkillen glatt åt oss när han körde förbi.
Vi hade ju redan köpt var sin matta av honom.


Att vattenbilen kommer har jag ju redan berättat om. Sedan har vi de som säljer smycken, kaffebröd, rökt ål och frukt t ex jordgubbar, hallon, meloner mm. Vi behöver inte åka till någon affär precis, de kommer till oss.  J

Idag fick jag problem med min Adobe Photoshop, när jag ska gå in och jobba med korten så säger den att: Adobe Photoshop har slutat att fungera, Windows söker efter problemet. 

Någon hjälp har jag inte sett till, jag har även försökt hitta felet, men nu får det vara tills jag kommer hem, för där har jag skivan.
Så nu får ni nöja er med den storleken på bilderna och skärpa som finns, jag använder nu Picasa och Easy Thumbnails.
Något regn såg vi inte till idag, men nästa vecka lovar de en riklig nederbörd, då hoppas jag att vi står på en camping. 

3 kommentarer:

  1. Jag åker hellre iväg och handlar själv, tycker att dom förstör lugnet alla dom där säljarna, men man kanske blir van efter en tid. Jag orkar aldrig klicka för att öppna varenda bild i ett nytt fönster så skillnaden märks inte alls för mig. Jag skulle vilja att du visade bilderna i större format redan här istället. Det väljer du i bloggers inställningar.

    SvaraRadera
  2. Sälja varor är det roligaste man kan göra (med kläderna på). Men det måste vara måttligt. "Help me, I have big family, six children" brukar det låta. Kul värre verkar ni ha i alla fall. Kram från oss

    SvaraRadera
  3. Det är inga fel på dina bilder alls de hänger så fint ihop med storyn och man är liksom med hela tiden. Det är så roligt att läsa om era upplevelser och som Matts säger, ni har så kul tillsammans. Skulle nog också tycka att de kan vara lite störande när de kommer hela tiden och skall sälja grejor, men då får man ju säga ifrån. Det är ju deras sätt och deras försörjning. Men det är ju service också även om man inte behöver något just då. Men i vissa länder är det liksom vardagen. Ha det fortsatt skönt och trevlig helg. Kramar 3 M

    SvaraRadera