torsdag 14 februari 2013

Fler bilder från ”Paradisvägen” i Marocko


Tack alla för era kommentarer, det är dessa som gör det så roligt och sporrar mig till att skriva och visa bilder.
Nu har jag själv kollat igenom bilderna från igår, och som ni säkert förstår så har jag mer än de som lades in i då. Därför får ni nu göra om resan med nya foton J
Att vägen vi åkte både var vacker och ibland lite för smal, men också ofta utan räcken det såg ni igår. Men ibland fanns det faktiskt räcken också och det var på de ställen där man hade förbättrat vägen.
Klicka på bilderna så blir de större.Eftersom det inte är några riktiga berg, utan sand som under årtusende har pressats samman i flera lager och blivit lite hårdare, så är det också ganska porösa lager. Därför lossnar också mycket sten och rasar ner på vägbanan, samt slår hål på den lilla stenmur som kan finnas.


En hel del byggnader åkte vi ju förbi, och det var verkligen kontraster ibland, från den torftigaste hydda till fullt moderna hus.

Vägen gick likt en ringlande orm, antingen efter floden eller på bergskanten. Man undrade vad som skulle komma bakom nästa kurva. Vi kunde se vägen långt nedanför och trodde oftast att det var en annan väg som vi kanske skulle möta, men det var den väg vi så småningom skulle komma ned på. Ibland gick vägen över en flod och när det är vatten i floden så kommer det nog svämma över vägen.

Utsikten på flera ställen var helt fantastisk. Palmdalar, bergstoppar med låga buskar utspridda och annan grönska, gjorde att det blev så exotiskt.
Visst blev det lite roligt, när man såg att här fick man köra 60 km och på vissa ställen fick man inte köra om, vilket var nästan omöjligt åtminstone med en husbil.
När man minst anande det så dök försäljarna upp eller djuren som stod mitt i vägen eller Åsnan som stod parkerad vid 60 skylten tyvärr hann jag inte vara med i tid med kameran.
Det var lite nya bilder fån gårdagens utflykt.

8 kommentarer:

 1. Det är verkligen en fin blogg ni har. Fantastiska bilder med bra och intressant skriven text. Man blir så sugen på att göra som ni, vi gillar också att se lite mer än bara campingplatser och stränder. Många bra tips får man. Längtar.... Ha en bra fortsättning på er resa och njut av värmen, här har vi inte så kallt -4 bara men det snöar varenda dag så vi skottar och skottar..... Hälsningar Kerstin utanför Örebro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kerstin!
   Så roligt att du läser och följer oss på vår resa.Tack för berömmet det gör mig så glad. Vi njuter av sol,värme och bad och har träffat så många trevliga svenskar.
   Ha det gott

   Radera
 2. Vackra bilder! Tusen tack! Blommar mimosan nu? Ha det bra på alla hjärtans dag!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er!
   Vi har inte sett någon mimosa här, men i Spanien och Portugal vet jag att den blommar.
   Kram.

   Radera
 3. Tack igen för att vi får följa med :)
  Eftersom det är Alla hjärtans dag, så blir det allt en kram till :)

  SvaraRadera
 4. Verkligen häftiga bilder, vilken miljö. Men dom vägarna är nog lite för äventyrliga för mina nerver är jag rädd. Ha det fortsatt bra på er resa.

  SvaraRadera
 5. Det är kul tätt se alla era bilder och vi måste säga att modet är stort hos er som vågar ge er ut på dessa vägar som är allt annat än vägar. Men det är väl det som gör det så kul, förstås. Men förstår att du blundar vissa delar av resan, det är otäckt branta stup och dåliga vägrenen. Men var försiktiga! Kramar 3 M

  SvaraRadera
 6. Jag är väldigt förvånad att Ingemar vill köra på såna här vägar ;) Han brukar ju var lite försiktig med kombinationen liten väg, brant och kurvig... Men det verkar ha varit mycket att se på :)

  SvaraRadera