onsdag 27 februari 2013

Invigning av paellapannanIdag var det dags…….att inviga vår grill och paellapanna. Vi köpte den i Spanien, men har inte haft tillfälle till att använda den förrän nu.
Vi hade lärt av en bekant hur vi skulle göra en paella och nu skulle vi testa detta. Vi använde oss av kyckling, lök, vitlök, paprika, ärter och räkor, buljong och ris. Först skulle köttet brynas, sedan löken och grönsakerna sist skulle buljongen tillsättas och kryddorna.


Under tiden maten kokade njöt vi av solen och ett glas rött.


Buljongen har kokat in och nu var det dags att lägga i riset, 
efter konstens alla regler.Ulla kollar in hur det går om det snart är färdigt, vi börjar bli hungriga. Det kom även en nyfiken man på cykel, som undrade vad vi höll på med.


Nu kunde vi sätta oss till bords och njuta, av den första paellan jag någonsin gjort. Det smakade väldigt bra och kommer säkert att testas på familjen hemma till sommaren. J


I morgon ska det enligt YR.no bli regn…..jaja vi får väl se?

12 kommentarer:

 1. Har förstått av kompisarna att maten blev superb!

  Fortsätt njut och

  Lev väl!

  SvaraRadera
 2. Waow, vilket underbart väder ni ser ut att ha! Här är vi glada att det gått från minus 7 till 0. Å andra sidan stängs värmen av i vårt hus, så inomhus har vi som kallast just när det är runt 0.... brrr

  SvaraRadera
 3. Ett tröstens ord, yr.no stämmer inte alla gånger. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hoppas jag de har fullständigt fel nästa måndag och tisdag :)

   Radera
 4. Ser gott ut, om jag fixar pannan, kommer du hit och lagar maten då?

  SvaraRadera
 5. Det där ser både spännande och gott ut :)
  Lite regn... ja, men det får ni väl stå ut med - om det bara är en enda dag i alla fall :) - men, som Matts påpekar... yr.no kan ha fel :)
  Här har vi haft några riktigt soliga fina vårvinterdagar - kalla nätter och några plusgrader med takdropp på dagarna... får gärna fortsätta så.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Spännande med paella. Nu står vi i Tanger-med och väntar på att färjan skall ta oss till Spanien, tiden har gått alldeles för fort.
  Det har varit kul att följa och träffa er, hoppas ni får en fortsatt trevlig resa med spännande inslag.
  Hälsningar
  Monica och Kjell

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själva, det är alltid kul med nya kontakter. Kanske ses vi nästa år här nere. Ha en bra överresa, vi kommer att göra samma resa om ett par veckor.

   Radera
 7. Vilken vacker paella! Det känns lyxigt att få vara med på er resa!Tack för allt ni berättar "fotar"! Här sticker snödropparna upp som små spjut o småfåglarna kvittrar i vårljuset. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så himla kul att se att ni är med oss. Hoppas våren har kommit lite längre när vi är på väg hemåt, men snödroppar är inte illa det heller :)

   Radera
 8. Det såg ut att vara en helt perfekt paella. Det var väl kul att få prova på den stora fina pannan. Kommer ihåg när du berättade om den. Men det är bra gjort stt sätta igång ett sånt långkok, det är ju en hel del moment som skall göras trots allt. Vad härligt att stå ute och laga maten och sedan kunna sitta ute och äta den. Varmt och skönt verkar ni ha det också. Visst vi erkänner att vi är avundsjuka på er, men inte så att vi missunnar er utan vi gläds med er och önskar vi vore med bara. Men allt har in tid och vår kommer också så småningom, det är så det är. Härligt att vara med er, dels via bloggarna och så i tankarna. Ha det jätteskönt och stora kramar till er allihopa. 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst hade det varit trevligt om ni också hade varit med :) Hoppas du börjar bli bra i din arm. Kanske möter vi er någonstans i Europa när vi är på väg hem. Kramar till er båda.

   Radera