onsdag 29 december 2010

Utflykt och buggkurs

Vårt batteri är fortfarande dåligt men vi gör en utflykt då och då, och laddar det. Har även fått tips om att låta kylen gå på gas även när vi kör, och då blev det lite bättre laddning. Vår utflykt idag gick till Malaga med omnejd, vi ville se hur det såg ut på flygplatsen, där vi om ett par veckor ska hämta våra kompisar och hur de sk stpl-platser som vi fått koordinater till, såg ut. Flygplatsen var stor, men vi fick väl inte riktigt klart för oss var vi kan parkera med vår husbil. De ev ställplatserna var oftast för små för oss och när vi fann en vid Torremolinos som var en stor grusplan, ja då var det störande ljud av alla flygplan som startade och steg över oss, kanske är det mindre ljud om dom startar åt andra hållet. Om man någon gång kommer in på fel väg, så är det inget problem för här är rondeller överallt, och deras utsmyckning av dessa rondeller är ibland ganska fantasirika. Den här rondellen t ex var full av elefanter. Efter att ha kört efter hela strandvägen från Fuengirola mot Torremolinos så började vi söka ett varuhus. Problemet med varuhusen är att deras parkeringar är gjorda för endast personbilar och under tak, där går det inte att klämma in en HB som är ca 3m hög och 7,5m lång så vi hamnade till slut på IKEA och där var det inga problem med parkering. De muggar som jag var ute efter fanns naturligtvis inte, men lite köttbullar, ost, bullar och sill hittade vägen ner i vår kasse. Klockan började närma sig fem och Ingemar tyckte vi skulle åka "hem"...ja det har blivit benämningen på den plats vi funnit som känns bra att stå på. Här har vi även träffat på andra trevliga svenskar. Efter det vi fått lite mat i oss gick vi över till den Engelska restaurangen som ligger alldeles bredvid, där skulle det vara någon form av danskurs. Kul tänkte jag, det vill jag titta på, men då det var ont om kvinnliga danspartner så fick jag frågan om inte jag kunde ställa upp. Med fel sorts skor på fötterna gjorde jag ändå ett försök, så nu har jag lärt mig nya engelska "buggturer" i en blandning av Bugg och Jive.Fiskebåtar fanns ute på vattnet i dag och det här är faktiskt en morgonbild, tagen vid soluppgången.

6 kommentarer:

 1. Det är inte dumt med husbil, då man hittar många hem. Bilden med gula havet är jättefint taget.
  Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Så skönt det verkar vara! Vi får hoppas ni hittar strömtjuven någon gång, att ha urladdat batteri kan inte vara toppen!

  SvaraRadera
 3. Kul med danskurs, jag trodde de flesta engelsmän dansade linedans för det var nästan det enda dom gjorde på de två senaste campingarna vi var på i Spanien. Vad heter platsen ni står på nu?

  SvaraRadera
 4. Maggan! Jag kör alltid på gas på mitt kylskåp utan när jag står vid stolpe. Ett annat sätt att få laddning är att varje gång du stannar så slår du över till parkeringsljus. Alternativt i den situationen ni befinner er i så skulle jag rekommendera att du har ett RESERVBATTERI med dig. DVS du har ett batteri som du kan ladda "manuellt" varje gång du kommer till en stolpe eller byta batteriet varje gång du kör långsträcka.
  Däremot så rekommenderar jag er att på RAK-sträckarn så kan Ingemar passa på att RAKA sig med elhyveln.
  Hls från anonyma Kurt

  SvaraRadera
 5. Kul att ni också trivs här på den fina stranden, där vi stått länge nu!

  SvaraRadera
 6. Tack för trevlig läsning.Kul att följa er resa. Toppen vore om ni kan lägga ut kordinterna på ställplatserna så vi kan leta på dem då vi kommer dit till hösten.Gott Nytt År!

  SvaraRadera