lördag 11 december 2010

Aguilas

I går lämnade vi La Manga efter att ha varit och pratat med ett svenskt par som stått på samma plats i många år. Jag måste säga att svenskar är mycket trevligare utomlands än hemma. När vi stod på udden (jag kallar den för det) så kom först ett svensk/finskt par fram till oss och pratade och andra dagen var det ett par från Uddevalla ,som hyrde en lägenhet i Torrevieja, som kom fram och alla är så trevliga och pratsamma. Är det för att vi är långt hemifrån som vi söker oss till varandra? Vi åkte vidare vid ettiden mot Aguilas. Vi åkte förbi Isla Plana för att se var den camping vi hört skulle ha uppvärmd pool, skulle ligga. På väg därifrån hittade vi en husvagnsfirma, vi behöver antagligen ett nytt batteri så vi kollade med om dom hade något, tyvärr så hade dom inte det vi ville ha hemma så det blir att leta en större firma. Nu har även radions cd lagt av, den vill inte ta emot skivan och när man trycker för att välja kanal så visar den helt fel kanal. Jaja ….man ska inte tro att man kan åka utan problem. Vi valde i alla fall att åka väg RM 332 så vi skulle slippa motorvägen, trots att det var mulet och på väg att bli mörkt så var det ändå vackert. Vi möttes av dent här mottagandet när vi körde in i Aguilas. . Vi hittade en plats söder om Aguilas N37°23´44,7 W1°36´3,8 vi står vid en mur väldigt nära vattnet ,så vågornas skvalpande mot stranden har jag hört i natt. Här syns det hur nära stranden vi står. I dag har vi gjort en långpromenad på ca 5 km, vi ville se lite mer av Aguilas. Härlig strandpromenad in. Sen var det dags för kissepaus så vi stannade till på en gatubar. Nu passade vi också på att äta något. Ingemar valde baguette med ost och skinka….i tron att det var liknande skinka som hemma men oj vad han blev besviken när det var deras lufttorkade skinka som knappt gick att tugga. Jag valde en annan baguette med (tror jag) en skiva stekt kotlett med ost betydligt godare än Ingemars. Efter att ha handlat lite gick vi tillbaka till bilen och nu har det kommit några holländare hit. Vi står kvar här till i morgon. . Vädret idag +18° och soligt på em lite soldis, lite vind

3 kommentarer:

 1. Det ser fint ut. Stackars Ingemar, det är alltid en besvikelse när man väljer fel.
  Kommer ni ihåg när vi var i Hollywood och ni beställde, som ni trodde ett maffigt Wienerbröd och det visade sig vara smörgåsar.

  SvaraRadera
 2. Ser mysigt ut! Kanske känner man mer samhörighet och blir mer benägen att prata med varann när man träffas utomlands. Så är det ju även när man träffar andra nordbor. Man känner ju att man har väldigt mycket gemensamt med danskar och norrmän när man träffas i.... typ Afrika ;)

  SvaraRadera
 3. Ooo, vilken fin strand med planterde palm-öar =) Tjusigt!

  Jag tycker skinkan ser god ut även om den verkar lite seg.

  Första bilden påminner om landskapet på väg ner till LAguna beach i CA med gröna berg och kullar!

  Kolla linsen på kameran mamma. Verkar som det är smuts på den. Om du kollar i sanden på högra halvan på fjärde bilden uppifrån så ser du att det är suddiga områdensom borde vara lika klara som övriga bilden. Jag ser det tydligt att det är nått på linsen eller att den är repig eller kletig.

  Här hemma har vi haft lite duggregn och ca +1 ute. I morgon sjunker temperaturen till -10 -15 igen. Sedan är det kallt och snöigt igen så långt prognosen visar =)

  SvaraRadera