söndag 19 december 2010

Nattens åskväder

Om det regnade i går så var det inget mot nattens åskväder. Kunde knappt somna för det åskade och regnet smattrade mot taket. Vaknade med ett ryck av världens knall, jag trodde åskan slog ner i vår husbil....men som tur var så var det inte så...och jag somnade om och sov till nästan halv 10. Det är mycket ovanligt för mig. Men ska sanningen fram så har vi ändrat våra sovvanor, från att alltid ha varit vakna vid sjutiden så har vi sakta skjutit tiden framåt och det blir oftast vid halvniotiden som kroppen börjar vakna. Det märks att man är pensionär nu ...och har inga tider att passa :-) Några kort på nattens åskväder blev det inte, men vi har märkt att solen oftast skiner dagen efter och inga undantag i dag. Ganska skönt att stå på en camping emellanåt, man kan tvätta och har el så det räcker. I dag är det fjärde advent....och jag känner ingen julstämning alls även om de på campingen gör sitt för att få lite av den varan. Här står vi nu på Camping Cabopino och spåren efter nattens skyfall kan ses på marken.Ingemar fotar fåglar så fort han får se någon och nu var det en papegoja som han fick syn på i toppen på ett träd med okända frukter. Här är andra frukter vi såg i ett träd, vet inte vad det är, vi har ingen flora för Spanien med oss. Visst blir man nyfiken på om de är ätliga eller ej. På vägen hit igår så åkte vi riktiga serpentinvägar, men dom var både breda och fina. Annat mot när jag var här för sådär 38 år sedan, vi såg rester av den gamla vägen och där hade vi inte velat åka idag. Måste bara lägga in en bild på bergen, vi såg dessa när vi var i Almerimar.

4 kommentarer:

 1. Låter skönt att inte ha några tider att passa! Vi är så vana att gå upp vid 6-tiden, så på helgen lyckas man bara sova till sju... Men kanske blir det lite bättre under semestern. Vi ska ju faktiskt vara ute och resa i nästan tre veckor.
  Fina tomtar ni har på husbilen förresten! :)

  SvaraRadera
 2. Ja vi har också blivit lite av sjusovare när vi blev pensionärer men nu när vi fått en bebis så blir det till att gå upp 07.30, det gäller att få in bra rutiner från början. En middagslur blir det dock ibland. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Det låter skönt att inte ha några tider att passa. Hoppas att det inte dröjer så länge innan det blir vår tur.
  God Jul!

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att det är svårt att skapa julstämning när man inte är van vid solsken och värme den här årstiden.
  Men jag tror att ni ska vara glada att ni är så pass långt söderut som ni är med tanke på snön som kommit i bla både Tyskland och England.
  Ha det fortsatt bra!

  SvaraRadera