torsdag 23 december 2010

Äntligen gasol....och storm

I går åkte vi från campingen Cabopino, vi hade väntat på gasolbilen, men den kom aldrig. Körde i ösregn mot Nerja. Jag hade ställt in en Repsolmack där, och strax innan den hittade vi en gasoldepå...och äntligen fick vi tag på propangas. Nu kunde vi ta det lugnt och titta efter en plats att stanna och äta på, kanske också stanna för natten. Vi kom bara mot Torrox Costa, lite söder om Nerja, så hittade vi en plats där 3 andra bilar stog. Som vanligt mycket nära vattnet. Regnet fortsatte i går kväll och även i natt. Vaknade i morse och såg att solen sken in på oss. Det är nästan strorm ute 20m/s och vågorna som fräser in mot stranden är i bland jättehöga, längre ut till havs ända upp till 8-10m , det är rena skådespelet på havet. Då är det skönt att kunna sitta i husbilen och titta på. Det blir mycket fotande. Och har man tvättat så kan man ju passa på och torka den i blåsten som grannarna, (båda höll i handduken från början) Har varit och köpt lite mat och naturligtvis fanns det en "chinabutik" även här. Jag hittade en vit tröja och några uppläggningsfat i plast. Alltid lika kul att gå runt i deras affärer. Vi åkte tillbaka till "vår " ställplats och vi har första plats att se skådespelet på sjön. Ingemar kollar också om han kan få se några delfiner leka där ute. Grannarna hade sett sådana i går. Här nedan några bilder på havet. Uppkoplingen här är dålig så jag får lägga in fler bilder en annan gång. Trots att det blåser så så har vi i dag haft +16° så än går det att ha kortbyxor på. I morgon julafton ska vi festa till det med lite julmat som: köttbullar, sill, lax och janssons frestelse, ägg och en burkskinka som jag ska smeta in med senap och ställa i ugnen det får duga som julskinka. (Vi har provat det förr så vi vet att det funkar bra) God Jul på er alla som är ute i husbilarna antingen i Sverige eller utomlands och givetvis alla andra också.

6 kommentarer:

 1. Här är det verkligen vinter med snökaos både på vägar och räls. Men det är vitt och riktigt julfint i naturen. Vi försöker också få det julfint här hemma - i morgon skall hela familjen fira jul här. Nu är juldukarna på och alla dammråttor utjagade i kylan. Vi önskar er en riktigt mysig och god jul i husbilen!
  Margareth & Sven

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder! Ha en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
 3. GOD JUL på er båda två. Vi följer bloggen med stort intresse eftersom vi planerar att göra en liknande resa i husbil till våren. Ha en bra fortsättning.

  SvaraRadera
 4. God Jul hälsningar från ett riktigt vinterland;)
  Min snöhög framför fönstret bara växer och växer på höjden.

  SvaraRadera
 5. GOD JUL

  önskar Ingrid och Janne

  i Åsarp just nu -15 grader och ett fint snöfall

  SvaraRadera
 6. Vilket fiffigt knep med burkskinkan. Är det inte lite läskigt att stå så nära vattnet när det stormar? Önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Kram från Ljusterö

  SvaraRadera