tisdag 21 december 2010

Att bo i husbil

Det är första gången som jag och Ingemar har tillbringat så lång tid som nu, snart 10 veckor, i husbilen. Husbil har vi haft i snart 6 år men bara varit ute med den som mest 3 veckor, och varför detta ? Jo när man bara har kunnat ta semester enbart på sommaren så har det blivit så. Nu har vi som sagt varit ute i drygt 2 månader och trivs väldigt bra med det här livet. Trångt är det och mycket av de saker som man har hemma kan man inte ha med här och det är nog tur det. Sysslorna delar vi på, lagar jag mat så diskar Ingemar. I dag ska jag även dammsuga, för dammråttor det blir vi inte av med vare sig i husbil eller hemma. Att stå på camping, särskilt när det regnar, kan ha sina fördelar, man har el, vatten och tillgång till dusch och tvättmaskin. En minussida finns ju också.... att man antingen får gå eller cykla dit man har tänkt sig. Lite motion skadar ju inte men för att kunna se sig omkring så måste man nog hyra en bil. Nu är vi ju båda två sådana att vi gärna flyttar på oss, därför passar "ställplatserna" oss väldigt bra. I natt har det åter regnat och åskat, i husbilen känns det som om "himlens portar" vore öppna. Smattret från regnet kan vara både öronbedövande och sövande. Vi har i alla fall fått se glimtar av solen i dag mellan regnskurarna. Men mörka moln tornar upp sig och släpper sitt innehåll över oss. I dag blev det bara bilder från vår dörrutsikt. Ingemar som har sina behov är den ende som varit ute, jag föredrar datorn och värmen innomhus och hoppas att min förkylning snart ska ge sig. Man vill ju vara frisk tills barnen kommer ner och hälsar på.

3 kommentarer:

 1. Det var fina bilder även om vädret inte är det bästa. Angående campingplats kontra ställplatser så tycker vi om att stå på camping om man ska vara på samma ställe någon längre tid, det är skönt att kunna boa in sig då. Är vi på resa och bara ska stå några nätter är det bättre med ställplatser, man slipper incheckningförfarandet och man har ju inte heller behov av en massa faciliteter som man då får betala en massa för.

  SvaraRadera
 2. Ser ut att vara en mysig camping. Hoppas pappa fäller ut skärmtaket när han ska ut och göra sina behof så han inte slocknar av regnet, hehe. Ja om man vill se sig om i världen kan man ju inte stanna på samma plats för länge :)

  -15/-22 i Ulricehamnstralterna idag. Bilen skulle behöva frostas av både utvändigt och invändigt nu i ett varmgarage ett dygn, men det har man ju inget så det är väl bara att vänta till våren :)

  SvaraRadera
 3. Synd att man inte kan köra med KORSDRAG framifrån och bak så kunde ni slippa dammsuga... ;)

  SvaraRadera