onsdag 8 december 2010

Risgrynsgröt eller kungatårta

Hemma äter vi risgrynsgröt med mandel till jul, den som får mandeln får önska sig något. Här i Spanien finns något liknande det är ett bröd med t ex chokladkräm mellan och dekorerad med frukter denna kallas (tror vi) kungatårtan och bakas bara till jul, man får nämligen en papperskrona med. I tårtan finns gömt en liten sak och den som får den får ha kungakronan. Anna fick en liten sak, en plastleksak Och vi tror att då får man önska sig något. På kvällen tog vi en promenad ner till stan för att se hur det ser ut på kvällen, om de har något julpynt uppe. Vi passade på att besöka vår bar (där dom pratar svenska) och ta ett glas vin i den ljumma kvällen +16° baren ligger på Calle Caballero de Rodas och har en mycket trevlig personal. Kyrkan var väl upplyst även mellan husen lyste julbelysningen precis som den svenska julgranen.

3 kommentarer:

 1. Det ser väldigt fint och juligt ut på bilderna :) Jättefin gran som var upplyst, men kyrkan var nog finast.

  Kul kaka, hehe, med en Simpson i! Anna klädde sig bra i kronan.

  Ser gott ut att ta sig ett glass på uteserveringen! Vad kostar en Rom och Cola på en uteservering? Hur många har man råd med på en kväll tro =) Hemma har man knappt råd med 2 st för 96 kr styck :(

  SvaraRadera
 2. De har fått upp mycket ljusdekorationer. Kyrkan är fin. Ser härligt ut att sitta på en uteservering och ta ett glas vin. Här skulle vinet bli väl kylslaget.

  SvaraRadera
 3. Som kungar mår ni allihop förstår jag. Det ser jättefint och mysigt ut på bilderna

  SvaraRadera