söndag 24 mars 2024

Äntligen internet! Autobahn genom Tyskland.

 

Vi fortsätter vår resa genom Frankrike och ser många poliskontroller, men oss stannar de inte, de är mera intresserade av lastbilar och småbilar.


Att vi är i Frankrike ser vi på träden, som är smockfulla av Misteln, den är en vintergrön semi-parasit, som hämtar sitt vatten och andra näringsämnen från sitt värdträd. Den anses också som medicinalväxt. Det här stackars trädet var fullt av "mistel-bollar."


Att våren har kommit här märks tydligt, inte bara i rabatter, även i naturen. Vi ser även en hel del av gullvivor och vitsippor.


Vi har ganska bra resväder.


Så fort vi lämnat Frankrike och åker in i Tyskland så slutar Orange internet att fungera, Typiskt...nu var vi utan internet igen! Men i Tyskland finns ju Vodafone så kanske vi kan ladda kortet. Vi kör till närmaste ort och som vanligt svårt med parkering. Hittar en P och jag tar med telefon, pass och allt som man behöver och drar iväg till Vodafone.  Nähä.... att fylla på gick inte, för då måste jag ringa till Spanien och det vet vi ju att jag inte kan. Köpa ett nytt kort då? Nej då måste du ha en adress i Tyskland som du är skriven på!!! Det var bara att gå tillbaka till husbilen utan något internet.
Vi fortsätter och nu går det undan för nu blir det autobahn! Kommer förbi museet för Concorde i Sinsheim och den reklamen syntes lång väg....2 stora plan utanför byggnaden. Men det finns ingen tid för besök nu, när vi inte kan lämna husbilen eller låsa den.


Under tiden vi åker (Ingemar kör) så höll jag på med Ingemars telefon, för att se om jag kunde hitta Tre och kundtjänst. Då helt plötsligt har jag internet!! Jag tror att det var Tre som laddade upp nytt för nästa månad, fast lite tidigt eftersom inte mars är slut ännu. Ibland ska man ha lite tur! 😍
Vi ställde in en ny nattplats och den låg i Garstadt nära ett kärnkraftverk, men det var inte i bruk. Dessutom vid en kanal där det på kvällen kom flera stora kanalbåtar med passagerare.


Vi blev minst 5 HB och det var en lugn och fin plats, bara så synd att det regnade och var kallt.


Nu när vi hade internet igen så kändes det bra när vi gav oss iväg för att via autobahn ta oss genom Tyskland och upp till Rostock. Vi hade nu bestämt oss för att ta en färja mellan Rostock och Trelleborg.

När vi kommer längre upp, ser vi också att här hade det snöat. 


Vi ser att det är flera olyckor på vägen och vi råkar också på köbildning i 30 minuter, då passade Ingemar på att lösa korsord. Vi såg inte till vare sig poliser eller ambulanser, men vi såg bilen, som hade studsat från vägen och in i skogen. Farten är hög på autobahn.


Nu har vi stannat för natten i Wusterhausen lite NV om Berlin. I morgon blir sista inköpen av starkare varor och lite mat, sedan blir det färjan över till Sverige. Så här har vi åkt idag, dvs vår GPS Berit har tagit ut vägen. 😄 Temperaturen är nu på kvällen +6 gr...brrrr!


Nästa inlägg kommer från Sverige.


12 kommentarer:

 1. Ja detta letande efter internet, kan göra en Grrrr. Nu är ni snart på svensk mark och då fungerar allt som det ska igen. Otäckt med olyckorna på autobahn med de höga farterna. Även om själv kör som man ska, kan det finnas någon annan som inte gör det och ställer till det.
  Kan vara så att ni får lite snö hemöver men tror inte att det är något som ligger kvar.
  Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är otäckt att läsa om de olyckor ,som man ser händer på autobahn, men kanske inte så konstigt med de farter de har. Såg nu att en olycka med 30 bilar inblandade inte långt från den nattplats nära Würzburg där vi stått. De kommer bakifrån i 150km och då förstår man att det kan bli svåra olyckor. Fy,Fy....särskilt när det regnar borde de ta det lugnt. Ska bli skönt att trampa på svensk mark igen.

   Radera
 2. Spännande att läsa. Välkomna hem. Ett tips när det gäller internet är eSIM. Blir nog inte det billigaste men går att lösa på rull. Jag har använt det i Asien nu på vår resa. Läs lite mer om hur det går till och hur man kan kolla om telefonen stödjer det på hemsidan. https://www.ontour.ollivergarden.se/2024/03/15/esim-otroligt-smidigt-for-surf-pa-resan-till-thailand-och-andra-lander/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Kul att du läser min blogg. Stort TACK för ditt tips, jag har sparat det i Tips, så även andra kan få ta del av det. Som tur var så löste det sig till slut.

   Radera
 3. Det är verkligen trist när internet strular när man är på rull och vill blogga tex, det blir en del irritation då. Men det är ändå härligt att ni kör husbil när det blir stopp på vägarna och man vet inte hur länge det tar att sitta fast i en kö, då är det tur ni har toa och kaffepannan med er :-)) Ha det fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi är verkligen beroende av internet. Hur klarade vi oss innan internet fanns? Ja med husbil har man inga problem om det skulle bli köbildning, vi har ju allt med oss. 😁

   Radera
 4. Vi hade också jätteproblem med just Tre och Tyskland förra året, de nu bara har 5G på vissa ställen och jag hade stängt av just 5G i min telefon för att spara batteri.. närjag satte allt på AUTO så hade jag täckning direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det problemet hade vi i Frankrike förra gången, ingen täckning alls, fast då hade vi Telia. Alltid svårt att få tag på någon att prata med. Tur det löste sig för er.

   Radera
 5. Internet på resan är ett ständigt diskussionsämne. Nu har vi funderat på wifi.se och en liten router. Annars har vi prövat diverse olika lösningar och alltid kunnat dela wifi från våra telefoner. Skönt att ha huset med sig när det blir längre stopp i trafiken och så årstiderna ändrade sig under resan från vårblommor och grönska i Frankrike till snö i norra Tyskland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha ja nog har vi upplevt flera årstider alltid. Nu när vi är i norra Tyskland kan vi se att här har inte våren hunnit så långt, för på Magnolian är det bara knoppar ännu och i södra Frankrike hade de blommat färdigt nästan. Även lökväxterna har oftast bara kommit till knoppstadiet. Ska bli spännande att se hur långt det kommit hemma. Ja det där med tekniken är jag inte så haj på, men jag försöker lära mig. Ingemar kan ingenting om internet och annan teknisk data, så det hänger på mig om det ska funka. 🤔

   Radera
 6. Vad härligt att se lite vår i era bilder. Nu är den på väg! Och det där med internet. Vi har köpt en router till husbilen. Där har vi ett kort från Telenor som är vår operatör. Har 100gb utomlands varje månad. Det har funkat bra för oss. Stefan jobbar ju en del fortfarande och måste kunna se på hockeymatcher och skriver fortfarande en del åt andra. Nätet är A och O för oss. Men det har funkat perfekt än så länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra kompisar har Telenor och 100 gb och är nöjda med dem. Vi får väl köpa till extra kort om vi behöver. Vi har haft Telenor tidigare, vi får väl se hur det här fungerar annars kan man ju byta leverantör igen. Våren, som vi trodde vi tog med oss hem, blev tyvärr kvar i Frankrike. 😁

   Radera