lördag 23 mars 2024

Bara en massa problem genom Frankrike och Tyskland.

Nu fortsätter vi och kör förbi alla vinodlingar där ägarna är ute och ser om sina vinstockar. 

Min telefon har fått "spader" vill inte vara med längre. Den tycks ha hakat upp sig och vill varken stänga av  eller sätta på. Nu är det min tur att köpa ny telefon, som tur är så funkar Ingemars så jag flyttar över mitt kort till hans telefon. Då uppstår problemet med att jag kan inte gå in och kolla vad jag har kvar på internet. Bara problem!!!

Innan vi kör in i Frankrike tänkte vi handla lite på Mercadonan. Alltid problem med parkering, men vi hittar en plats på gatan. Vad vi inte såg var denna kantsten som stack upp, troligtvis pga rötterna.

Då händer det som inte får hända! Vårt insteg, som tyvärr är lägre ( hur man nu kan göra det så?) det tog stenen i och trasade sönder både dörren och insteget!! Ingemar fick plocka bort det som gick och sedan försökte vi rätta till dörren, så det skulle gå att stänga den. Våra 2-3 veckor i Frankrike och Nederländerna försvann  ett navs.....nu blir det raka vägen hem, för vi kan inte låsa eller larma den dörren. 😖


V blir lite förvånade när vi kommer in i de franska byarna för på många ställen har de vänt skyltarna upp och ned. Vi har senare fått förklaringen på detta av ett barnbarn. 
Det är för att signalera att de lokala bönderna protesterar/har det svårt. Det är kopplat till alla protester mot jordbrukspolitiken som har pågått i flera år.
Tack Patricia för förklaringen, som jag nästan anade.Nu letar vi lugna platser att stanna på. Ibland tar vår GPS Berit in oss på konstiga vägar, men oftast hittar vi en bra parkering ändå. Här möts man av andra stora fordon och då får man vänta på sin tur. I den här byn  Aspiran, hittar vi en parkering inne bland husen, som var stor, samtidigt parkering för gamla husbilar.
Vi fortsätter A75 som är gratis till Clermont-Ferrand och då har man ju kommit en bit upp i landet- Vi passerar Millaubron och den kostar ca 12 €, tror vi för vi hann inte kolla. 😕Får väl bli en överraskning när vi kollar bankkontot.


Nu är vi uppe på ca 1000m/öh och någon snö har vi inte sett till, mer än den som är på topparna i bakgrunden.Vackert är det där vi åker och man kan inte tro att man är så högt upp. Vi fortsätter mot ny nattplats i Lapaisse och det första vi ser när vi kommer in i staden är ju Slottet La Palice.


Vi svänger vänster precis nedanför 

Château de La Palice

 och kommer fram till en stor parkering strax bakom kyrkan. Här skulle jag vilja stanna någon dag och besöka slottet med omgivningar. 


Många med oss hade nog tänkt detsamma. Platsen är bra, men kyrkklockorna, som ringer nästan varje timma, var värre. Det blev dålig sömn den natten.

Våren har kommit och Forsythian blommar för fullt. Då upptäcker vi att mitt internet är slut och även Ingemars Vodafone. Vad gör vi då?? Känner oss väldigt handikappade utan internet. Då blir det jobbigare att hitta bra nattparkeringar.  Att försöka ladda på nytt på vodafone var inte att tänka på då det är på spanska och det kan jag ju inte. 


Vi stannar till på en gratis ställplats med VA. Där kom jag i kontakt med en tysk man och frågade honom om hjälp med Vodafone, men det fanns ingen i närheten, men Orange fanns i Chalon-sur -Saône. Ok vi åker dit och kollar. Där köper vi ett nytt Orange kort, med nya GB.


Med nya GB kan jag hitta ny nattplats. Här har det pyntats för Påsk. Det börjar gå uppåt och det stämmer inte med de koordinater jag lagt in på GPSen. Den platsen skulle ligga vid älven! 


Vi kommer in på mindre och mindre väg....nej det kan inte stämma!! Var kan vi vända här med husbil? Jo det gick faktiskt och vi ställer in en ny plats och nu nere i en by med kyrka.


Vi har hela tiden följt floden La Doubs och nu ligger den spegelblank.


Lite senare än vi först hade tänkt, men här bredvid kyrkan står vi bra. Och den slog inga slag under natten. Det var bara vi, kyrkan och grannen. Vi fick en lugn och skön natt.


Påskliljor och pingstliljor har nästan blommat över, men den här fina tulpankorgen får bli sista bilden.


I morgon kommer fortsättningen på vår väg mot Sverige.

4 kommentarer:

 1. Hoppas att ni får en lugnare resa hem nu.

  SvaraRadera
 2. Men oj! Tycker verkligen ni haft er beskärda del av elände med bilen! Förstår att ni längtar hem nu och reser hemåt utan några längre stopp.
  Kör försiktigt och välkomna till våren!

  SvaraRadera
 3. Åh Nej hann jag tänka när jag såg gatstenen och läste vidare. Nog kan man fundera, Varför, man gör ett sådant insteg som ligger så pass lågt, idiotiskt.
  Då fick även jag lära något nytt ang skyltarna. Vackert med de gula och rosa blommorna i buskar och träd, som lyser upp lite här och där. Synd att vi har kastat granen, annars hade vi också kunnat satt upp lite påskägg i den hahaha
  Det är tur att man är pensionär och har den tiden, när det strular med internet telefoner och man ska åka runt och leta i olika orter. Nu håller vi tummar och tår att ni tar er hem utan fler missöden. Vi kanske ses vid tranorna.
  Kramkram

  SvaraRadera
 4. Usch! Aldrig roligt med problem av olika slag och vad tråkigt att er trappa och dörr gick sönder. Hoppas ni slipper fler problem nu

  SvaraRadera