onsdag 6 mars 2024

Rio Safari park

 Vi lämnade Ceuti och hamnade i Torrevieja. Andra natten blev det halv storm eller kanske var det hel storm. Jag trodde husbilen skulle välta, för så skakade det i den, man rullade i sängen och toans taklucka smällde så vi trodde den skulle flyga bort. Det var riktigt obehagligt.

Vi fortsatte därför mot Santa Pola och en parkering en bit utanför stan. Här vi hade hittat en bra plats att stanna på, och det var en stor parkering med palmer, då såg vi att alldeles framför oss var ingången till en Safari park. Det händer lite då och då att vi träffar på sevärt och naturligtvis måste vi kolla upp det här. Vi bestämde vi oss för att besöka parken nästa morgon, det är säkert 25 år sedan vi besökte en djurpark.



Klockan 11.45 stod vi vid kassan och köpte biljetter till parken. Vi fick betala som pensionärer 17€/pers, men om vi hade varit lite smarta och bokat via internet, hade vi sparat 4€/pers. I priset ingick en Safaritur med bil och en närkontakt med Lemurerna, på särskilda klockslag, i övrigt kunde vi strosa runt som vi ville. 


Vi började med de icke levande djuren.


Nästa möte blev med Dromedarerna, men de ville inte vara med på bild. så de vände ryggen mot oss. 😄


De andra hade precis fått mat. Även hos de här djuren finns albinos, måste vara ovanligt.





Självklart så finns här också Lejon och från Siri Lanka Leoparder.


Den här djurparken är ett litet familjeföretag och ligger i en palmlund. Här bygger all verksamhet på egna insatser och initiativ, eftersom inkomster och krav helt beror på allmänheten, som besöker parken. Under pandemin hade de det tufft, men nu är de på rätt väg igen. Djuren kommer från olika delar i Världen. Här kan du se vilka djur som finns.


Vad de här små gulliga ungarna var för sort vet jag inte för jag glömde kolla, men gulliga var de.



Efter att ha gått runt en stund var det dags att besöka Lemurerna. Vi fick sällskap av en busslast barn i förskoleåldern.


Här fick vi gå in och se dem på nära håll. Den här lilla figuren visade verkligen upp sig och hade den kunnat prata så hade den nog sagt att "här är jag, välkomna in till oss" 😂 



De kommer från Madagaskar och Lemurerna lever i grupper och oftast är det en hona som leder gruppen. Vakten, som pratade både spanska och svårtydd engelska, pratade på och vi förstod en del, men inte allt, han sa att även om de levde i träden så var de inga apor. Några var nyfikna och de var absolut inte rädda för oss, men kunde bitas.  Otroligt roliga att se på nära håll.


                             Vid 13.00 skulle vi åka på safari.


Naturligtvis fanns det apor också. Avdelningen för Giraffer mm avstod vi ifrån, men det fanns mycket för barnen att göra.



Det blev en trevlig tur i djurparken och jag uppskattade safarituren, den var bra för mina ben och höfter. 
Till sommaren har de nog städat och öppnat de fina rutschbanorna i vattenlandet.



Nu hade vi inga barn med oss, men för en barnfamilj är det ju toppen att tillbringa en dag här. För oss blev det en promenad på 2,5 km.
Vi gick tillbaka till vår husbil.






4 kommentarer:

  1. Även om vi inte är några fantaster av djurparker om vi undantar t ex Nordens Ark så såg det trevligt ut och lemurer hade jag gärna stiftat närmare bekantskap med.
    Smart att även kunna få en Safaritur med bil och sedan kunna strosa på egen hand.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi är väl inte heller så mycket för djurparker, var nog minst 25 år sedan sist. Den här var inte så stor så jag hann inte tröttna, som det annars brukar bli. En lite lagom park för oss. 😀

      Radera
  2. Hua vilket väder ni fått, blåst eller kanske snarare storm är otäckt. Man känner sig ganska liten då.
    Djurparker kan jag känna lite si så för. Fast är det ordning och reda och djuren ser friska ut så är det helt ok. Lemurer är roliga och fina med sina svansar. Vi har varit med barnbarnen på Furuvik och Eskilstuna parken. Tror det var i Eskilstuna som man fick gå runt bland Lemurerna och plötsligt satt en på mig. Barnbarnen tyckte det var jätteroligt.
    Idag har vi äntligen blå himmel men natten var -6 grader!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade först inte tänkt gå in, men efter koll på internet så såg vi att den här parken var inte så stor och hade lite lagom med djur, som de tog väl hand om. Här fanns också mycket annat för barnen att göra. Lemurerna var roliga och vi blev varnade för att de kanske hoppade upp på oss.

      Radera