fredag 15 mars 2024

En krokig resa till Cirat


Från Denia for vi vidare mot norr och hamnade i Casablanca....ja inte den som finns i Marocko, utan Casablanca Playa lite syd ost om Almenara. Här finns en bra parkering för husbilar nära vatten om man vill ha havsutsikt. 
Nästa dag tänkte vi göra en utflykt upp i bergen. Vägen upp till den större vägen 340 blir smal och det kan vara problem med att mötas. Som tur är så stannar de flesta där det går, så mötena blir inga problem.
 

På åkrarna har de skördat blomkålen, och apelsinbuskarna börjar stå tomma på frukt.

   
Vi viker av från AP7 vid Villa Real som ligger nära Castello de la Plana. Första sträckan upp till Onda var mest industriområden. Sedan kom bergen och vägen blev krokigare och det går uppåt. Ibland har man skurit av berget så vägen kan gå rakt igenom.Några små byar kommer vi till och man vet inte vad som kommer bakom nästa kurva.När vi närmar oss Cirat vill GPSen visa oss upp för en trång och smal väg, känns inte rätt. Ska vi verkligen åka in där? Vi träffar på ett par som kom från Tyskland och de kunde på svenska, visa oss att vi skulle åka upp lite längre fram. Ingemar hade inga problem med att vända bilen.


Nu hittade vi vägen upp och den var inte så mycket större den.


Större var i stället ställplatsen som vi hade ställt in. här fanns gott om plats för många husbilar. Alldeles nedanför oss fanns ett poolområde, men det var nog stängt vid den här årstiden. Cirat ställplats.


Efter lite mat gick vi ut på upptäcktsfärd, men klockan var 18.00 och allt var stängt och tyst.


Många smala gator och branta, det gick mest nedför. Här har vi hamnat vid turistinfo i en gammal Torre, men den var bara öppen mellan 10 -14.


Vi både ser och hör kyrkan.Flera fina fontäner.


Att det är en gammal stad märks tydligt, gammalt möter nytt. Lägg märke till brevlådan.


Många delar av ruiner finns kvar överallt.


Här har ägaren byggt ett nytt garage intill ett gammalt.


Tillbaka efter promenaden och om vi hade haft ork, så fanns det mycket mer att utforska. Då ska man göra det på dagen då det är öppet.
En skylt visar att man kan gå 5,6 km till ett vattenfall, men det avstår vi från.


Vi stannar här i natt och fortsätter i morgon. Natten kan bli kall för nu är vi uppe i bergen.
9 kommentarer:

 1. Små vägar ger många fina överraskningar. Så mysigt att följa er och se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi försöker hitta spännande platser, men inte alltid så lätt att hitta parkeringar. Tack för att du följer oss.

   Radera
 2. Det var väl bra att Ingemar kunde vända och att ni inte fastnade med husbilen någonstan där man inte kan mötas, det är stora skräcken när man är utomlands. Ha det fortsatt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han är duktig på att vända på en "femöring". Vi var allt lite rädda för att fortsätta vägen fram, med balkonger och annat som man kan fastna i.

   Radera
 3. Så härligt att följa med er på slingrande vägar under en blå himmel nu när det är heldagsregn här hemma! Vi hade tänkt fortsätta med vårfixet ute vid husbilen men det blev en riktig innedag idag.

  SvaraRadera
 4. Alltid intressant att följa er på vägar bortom turiststråken. Måste man fälla in backspeglarna, ja då är det tufft. Men roligt tycker maken. Din man verkar också vara en duktig rattryttare! 😊
  Kör ni också med park4night? Tycker den suverän, inte bara för ställplatssök. Tvättomater för både bil och kläder t ex...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej så kul att du följer oss. Ja min man är jätteduktig på att ratta bilen. Idag var det nästan så vi fick fälla in speglarna.😁 Ja vi använder oss mest av Park4night, tidigare hade vi Campercontact, men jag tycker Park4night är bättre.

   Radera
 5. Ibland kan det bli lite för spännande runt hörnen med möten balkonger och markiser. Ni gör det bra och roligt att följa med er. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag skulle vilja ha en spegel på lång arm ibland. 😄 Ingemar gillar inte de krokiga vägarna, som jag lurar upp honom på, men bara det inte är grusväg och dåligt med räcken så är det OK. Jag tycker man ska se mer än bara turistställena, så därför blir det lite avstickare ibland. Nu har vi börjat så sakta åka hemåt.

   Radera