söndag 17 mars 2024

Upp på höga höjder.

 


Från Cirat fortsatte vi fram mot Montanejos där det skulle finnas varma bad. Jag hade läst om de här baden och sett bilder och nu ville jag se dem på riktigt och kanske få ta ett bad, än är det för kallt i havet för ett dopp.


Vägen är fortfarande krokig och man ser genomskärningarna de gjort för att dra fram vägen.


Första gången vi ser en skylt där du kan välja hastighet. 😄


Att bygga husen på höjden var inga problem och gammalt möter nytt.


Ett antal tunnlar passerar vi. Vi åker genom själva staden/byn Montanejos och ser några bassänger på vänster sida, men ingen parkering för husbil. Fortsätter förbi.


Vi kommer fram till en stor parkering, men jag hinner inte säga till Ingemar att stanna, inte heller hann jag ta några kort, innan vi har kört förbi och sedan fanns ingenstans att vända på den smala vägen.

Så besviken jag blev, det var ju detta jag hade sett fram emot, att kanske även få ta ett bad i varmare vatten än i havet. Från parkeringen får man sedan gå en bit för att komma ner till själva badet, men vad gör det om man kan få fota en fin Lagun med varmt vatten.

Bild lånad från internet

Om ni vill se bilder på detta ställe så söker man på Montanejos varma bad eller Fuente de los Baños.
Vi fortsatte framåt, gick ju inte att vända. In mellan bergen och.......


....fram till den uppdämda sjön, som låg strax ovanför badet, lågvatten även här. "Sjön" var väldigt lång och vägen väldigt kurvig. och dessutom blev vägen sämre ju längre bort vi kom.


Vi kommer förbi många små byar och tänker på de som bor här och hur de ska ta sig, på dessa kurviga vägar, ner till kusten och de större städerna.


Ibland träffar vi på blommande träd och funderar på vad det kan vara, mandel eller körsbär eller kanske något annat bär/frukt, men nog ser det ut som mandelträd.


Vilken härlig turkos färg på vattnet.


Nu är vi uppe på nästan 1000m/öh och vi kan se snö på Sierra de Mira som är ca 1440m/öh här blir det också ett helt annat landskap.


Vi åker som på en stor platå och det är fullt med Enbuskar, nästan som om man vore på Öland. Inte lätt att fota, men väldigt vacker natur.Till slut kommer vi fram till väg A 23, som går från Sagunt upp till Zaragoza. 
Nu gick det snabbt ner mot parkeringen i Playa Casablanca där vi stått tidigare. Tyvärr lite för snabbt för vi missade ett vattenfall i Navajas, men det får bli en annan gång.


Så här ser det ut där vi har åkt.

Nu fortsätter vi mot nya mål. Temperaturen ca 20-22 gr och fortfarande 🌞😎1 kommentar:

  1. Det var väl katten också att du inte får ditt varma bad som du längtar efter!
    Vi förstår att det inte är lätt att vända på de där vägarna men vilka underbara vyer ni fick. Det ser verkligen underbart ut!

    SvaraRadera