torsdag 7 mars 2024

Från Elche på småvägar till Denia

 Från Safariparken for vi mot Elche för att åter få hjälp med Vodafonekortet. Vi hade varit där och fyllt på , men med vår vanliga otur så funkade det inte ändå. Det visade sig att kortet skulle gå ut den 7/3 så varför det inte funkade vet jag inte, men tjejen fixade till det så nu ska det funka till den 1/4 sedan behöver vi det inte mer. 

Nu skulle vi ha en ny nattplats och även tömning. Vi lämnar den stora vägen och nu blir det mindre och kurvigt.

Mycket olivträd och många säkert 100 år gamla. Ibland bara en kraftig stam och sedan grönt i toppen. Nu är det också den tid då de ansar träden från gamla skott och grenar.

Vi kollade Park4nigth och hittade en plats i BiarHär fanns både el och VA, men man skulle anmäla sig för nyckel (el) på polisstationen. De flesta platserna var upptagna, men vi passade på att tömma toan och sedan vidare. 

Många gamla Slott och borgar ser vi efter vägen.




Ställde in Onil några km bort, där vi lättare kunde tömma gråvatten och hämta vatten. Inte heller här ville vi stanna för det var precis vid vägen och bredvid en mack. Ställer in en parkering i Alcolecha. Nu blev det ordentligt kurvigt och Ingemar hade fullt upp att kolla alla kurvor.


Bra väg och bra cementklumpar som räcken, men så kurvigt.



Vi tog av från den kurviga vägen och kör mot Alcoleja, men här började vi fundera på om vi verkligen hade kommit rätt.





Som tur var så mötte vi ingen och lite längre fram kunde vi vända. På tillbakavägen fick vi syn på nerfarten till parkeringen......men vi avstod från att åka ner, det var ganska brant och Ingemar trodde vi skulle få problem med att komma upp därifrån. Går kanske bra med en "plåtis" men inte med en 7,5 m bil.
Nya problem vart ska vi då stanna? Hittade då en parkering i Benimantell och fortsatte dit på nya kurviga vägar. 


Här hittade vi en bra P och här stannade vi för natten. Lugnt och fridfullt. Vi har nu varit ute i 6 veckor och inte har vi stått på någon betalplats en enda gång. Precis när vi skulle åka vidare kom en husbil till, de har nog också använt sig av Park4night.com. 😀


Nästa fm lämnar vi parkeringen och far vidare. Vi kör inte in till Guadelest för där har vi varit 2 ggr senast i november 2018. Gå gärna in och kolla bilderna därifrån.


Nu har vårstädningen efter vägarna satt igång.


Vi trodde först det var helgdag, för så mycket cyklister som det var ute, men de bara tränade.


Så var vi då nere vid havet igen.


Kör förbi den fina Calpe klippan. Tyvärr är det inte lönt att åka in där längre och de har ju förstört den fina staden med alla höghus.


Vi hade hittat en parkering för husbilar i Denia och dit var vi på väg. Att vi inte skulle bli ensamma hade vi ju redan räknat ut. Vi hade turen att få en hygglig plats. Nu blev det ut med stolarna och sitta i solen, men det blåste från havet. Gjorde inget vi kunde njuta ändå av +17 gr och sol!
                

Här blir vi tills på tisdag i nästa vecka, sen får vi se vart vi tar vägen. 
Att vi är på väg hemåt är det väl ingen tvekan om, men det får ta några veckor till.





4 kommentarer:

  1. Ni åker då runt på många olika vägar, bra rattat. Den smala vägen genom byn, var spännande hmmm, förståndigt att inte åka ner där.
    Där ni står nu, är det gratis för alla dom dagarna? Är det okej att ta ut stol och bord eller man lite busig och gör det ändå?
    I natt hade vi -6grader och Tranorna är snart påväg, kommer ni tillsammans med dom i år?
    Sticka vidare och ha det bra Kramkram

    SvaraRadera
  2. Ja det var krokiga vägar, Ingemar hade ont i handlederna efteråt. Ja här står vi gratis, vet inte om det är 48 tim, men vi har varit och tömt och åkt tillbaka. Här är tydligen OK för stolar ute, bord har jag inte sett ännu. Synd att de inte har VA i närheten bara. Idag +20 men lite molnigt.

    SvaraRadera
  3. Jisses vilka vägar ni är ute och åker på, tur det går bra men Ingemar är en duktig chaufför! Bra jobbat att inte ha stått på några betalplatser på hela tiden. Vi brukar ofta ta in på camping någon natt ibland för att köra en tvättmaskin eller om vi behöver extra ström för laddning av dator, kameror och annat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha vi gillar små vägar men den här var i krokigaste laget. Tvätta ska vi göra och då blir det i en sån där tvättomat det finns det gott om här nere och de är smidiga och går fort. 😀 I höstas bytte vi till Litiumbatteri och det är det bästa vi gjort, vi har aldrig problem med batterit, som vi alltid hade innan. Nu fortsätter vi mot norr, men det kan säkert bli någon avstickare ibland.

      Radera