fredag 1 mars 2024

Andalusiens Dag och Shopping mm i Ceuti


Lorcas borg sett från vägen


Lorcas borg bild lånad från internet.

Från Cala Panizo, där vi fick trevligt besök av Ulla och Torgny, for vi till Los Terreros på tisdagen. Det blåste så mycket och sanden yrde in i husbilen, då är det inte roligt. 

På tisdagen tog vi en tur till Euromarket igen för jag ville kolla mer. Där blev det ett par blåa byxor, som jag var ute efter, samt en baddräkt, som fick följa med, tidigare hade jag hittat 3 fina överdelar på samma affär. 

Vi ställde oss sedan på asfalt på marknadsplatsen, men se där fick vi inte stå, för på onsdagen var det helgdag, 

Man firar den 28 februari Andalusiens Dag, som handlar om omröstningen 1980, som gav Andalusien självständighet. 

Vi hade precis ätit och nu fick vi köra till en annan parkeringsplats, där stannade vi för natten tillsammans med ett 30 tal andra husbilar.


Fortsätter sedan mot Lorca och hittar ett stort affärscenter med Carrefour och en massa andra affärer. Vi skulle besöka en Vodafone för att fylla på vårt kort, som visade att vi snart hade använt de 120 GB som vi köpt. Döm om vår förvåning, när de kollar och vi hade 54 GB kvar till den 7/3. Nu kunde vi kolla både sport och titta på film några dagar till. 😄 Dessutom hittade vi en affär med klockor och där fick Ingemar ett nytt batteri till sin klocka för 4€. 

Fortsatte sedan och nu var målet ställplats i Ceuti. Passade på att tömma och fylla vatten, men någon plats fanns inte. Här var det "knôkafullt" och det är mera som en gratis campingplats, för här är det många som stått sedan i höstas. Tråkigt tycker vi att man kan stå i månader, hänga tvätt och har boat in sig, ger inget bra intryck för Ceuti.Vart tar vi vägen nu då? Jo vi snurrade runt och hittade en bra och lugn plats på en gata med industrier.


Nästa dag hade vi tänkt tvätta bilen på BP, men där gick vi på en nit för den var stängd.


Det blev 2 vändor till Hipperchina där vi äntligen hittade LED lampor, till lampan under sängen. Nya strumpor till armstöden och 2 nya kuddar till sängen. Så bra med dessa butiker som har "allt mellan himmel och jord" alltid spännande att gå in i dem.
Här stod vi i 2 nätter och det var lugnt och bra. Ett promenadstråk intill gjorde att vi hade mycket att titta på. 

Idag for vi vidare, men om den trippen får ni läsa nästa gång.
Här lyser solen varje dag och det är ca 19-20 gr, men så blåsigt så man ska sitta i lä om man vill njuta av solen. 😎🌞


2 kommentarer:

 1. Hej! Vi stod i tre dagar i Ceuti, fullt tillräckligt. Trist att en del slår långläger och blockerar gratisplatserna.
  Men så kanske det blir när vi är så många med husbilar. Ha det fortsatt bra och hoppas ni hittar platser framöver. Ni är bra på det!
  Hälsningar från en grå husbil...vi kom tillbaka till Sverige igår!😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! ja visst är det många husbilar i Spanien numera, inte lika roligt att åka här nu när det är så fullt överallt. Synd, för Ceuti var innan en trevlig plats att stanna till på, men inte nu längre. Så roligt när någon kommenterar det man skriver om. Ja vi hittar nog fler bra platser att natta på.

   Radera