lördag 2 mars 2024

Embalse de la Pedrera och ny nattplats.

 


Från Ceuti fortsatte vi A-7  mot Orihuela och vidare till Torrevieja. Vi åker förbi alla citron och apelsinodlingar, där frukten nu börjar bli färdig för skörd. Även en hel del nyplanteringar där träden står på rad och bildar fina mönster.


Men när vi är halvvägs till Torrevieja får vi syn på skylten till Embalse de la Pedrera då gör vi som vi brukar.... vi svänger av för att stilla vår nyfikenhet. Alltid lika spännande att se vad som finns vid vägens slut. Detta är en vattenreservoar både till Campo de Cartagena och för mänsklig konsumtion och byggdes 1980.Stora fina stenmurar har man gjort, för att sanden inte ska rinna ner på vägen vid regn.


Canal del Campo de Cartagena är namnet på kanalen, som förser Embalse de la Pedrera med vatten. Efter denna led kan man cykla enligt reportaget ovan. En stor "sjö" när den är full av vatten. Idag blåser det, inget kul alls att sitta på bänkarna och fika....nej idag blir det inomhus, men vacker vy.
Vi fortsätter nu runt "sjön" och det är fin väg. 


Så var det daga att hitta en nattparkering och den här gången får det bli en P vid en paddel/tennisbana. En lugn och bra plats och vi ställer oss på sidan så vi inte stör besökarna till banorna. Nu har vi åter något trevligt att titta på.


Dessutom en fin utsikt mot "rosa sjöarna"(som inte ser så rosa ut idag) och inte långt till Torrevieja.


Det blev en väldigt lugn natt, inget som störde vår nattsömn. Nästa dag var lördag och nu blir det en shoppingdag.....igen. Sol och 19 gr men blåsigt. 

3 kommentarer:

 1. Fin resa ni gjorde runt det området. Och man kan ana skiftningen i de rosa sjöarna. Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Så härligt det är att få se bilder på en molnfri himmel, idag när det regnar småspik på fönstret medan vi tittar på Vasaloppet.
  En så fin fikautsikt ni har vid ”sjön”.

  SvaraRadera
 3. Ni ser ut att ha blå himmel men trist att det ska blåsa men hoppas det lugnar sig. ha en kul shopping :)

  SvaraRadera