fredag 5 april 2024

Hemma

 Ställde klockan på att ringa 5.30, för man ska ju vara vid färjan 2 timmar innan avgång. Vi stod över natten på Boardershops parkering tillsammans med 4 andra bilar och det funkade bra. Bara 5 min till färjan, vi hade räknat med att äta frukosten när vi stod i kön. Men med vanlig otur så fick vi åka ombord nästan på en gång, så frukosten fick vi inta ombord. 😀  
Vi fick en väldigt lugn överfart. Jag kunde sticka lite på min tröja och Ingemar löste korsord. Vi var inte många med på färjan så det var gott om plats.


Hemma igen och sen packa ur husbilen. Efter det fick Ingemar ta sig an flotten som i stormen tidigare hade flyttat sig bakom trädet.


På långfredagen kom barnbarnen Mindy och Toddy, då passade vi på att pynta busken. Lite påskpynt är alltid kul.


Påskafton var vi bjudna till äldsta dottern på grillat och då fick vi möjlighet att träffa Michael, som hade fyllt år. Passade ju bra att ge honom hans presenter, som vanligt bestod av klocka och lite spel.


På kvällen bjöds det på smörgåstårta. Hemmagjord så klart och den skulle räcka till mist 20 pers.


På söndagen kom nästa kull barnbarn på besök och för att leka med kusinerna.


Bra hjälp med trädgårdsstädning fick vi. Noel och Toddy fyllde en hel trädgårdssäck med löv och kvistar.


På eftermiddagen var det dags för nytt kalas, då fyllde barnbarnsbarnet Roya 8 år. Oj så fort tiden går.


Kalaset var först på bowlinghallen.


Där även våra andra barnbarn och barnbarnsbarn var med, tror de var minst 10 pers.


Bowling var kul tyckte både Mindy och Toddy.Tillbaka hos Roya och familjen så bjöds det på grillade hemgjorda hamburgare och tårta. Magnus var den som var grillmästare.


Tårtan garnerade Roya själv och det blev inte mycket kvar när 25 personer hade tagit av dem.


En som gillade tårtan var Michael.


Vi avslutade med Raketen som var Royas önskemål.

 
En trevlig Påskhelg, med nästan alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Borta bra men hemma bäst! 🥳

Nu återstår alla samtal med försäkringsbolag mm. Skadeanmälan är gjord, men någon husbil att åka med lär vi inte ha förrän kanske nästa höst/vår. 😢
PS. Testade nya telefonens kamera och den ser ut att funka bra. 

4 kommentarer:

 1. Ni kom hem och startade verkligen med dundrande kalas på flera håll, roligt. Raketen, var länge sedan man gjorde hahaha.
  Nej nu förstår jag inte, vad har jag missat, ska ni inte kunna åka med husbilen förrän nästa år? Vad har hänt då?
  Trevlig helg Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi körde ju på en hög kantsten och gjorde sönder bodelsdörren, så den går ju inte att låsa eller larma. Ska upp till PR husbilar i Sollebrunn och visa upp den, så de kan beställa ny dörr och insteg i plast. De kan inte göra något förrän till hösten. Små resor kan gå om vi är nära bilen.

   Radera
 2. Vilken härlig påskhelg ni fick med många av era nära och kära, men då tråkigt att det var så illa med dörren att ni kanske inte kan använda bilen under sommaren! Hoppas ni ändå kan åka ut lite…

  SvaraRadera
 3. Mysigt med alla barn på besök, dessutom mumsigt goda tårtor att äta :) Tråkigt att det blev så länge att vänta för er att kunna få husbilen reparerad. Håller tummarna att det går fortare att fixa till den.

  SvaraRadera