torsdag 2 maj 2024

Våren är här och vi besöker en husbilsfirma

 Äntligen lite mer värme som vi alla längtat efter. Vi passade på att gå en promenad i omgivningen. Började gå efter gamla järnvägen och kollade efter de figurer vi hade sett för några år sedan. Inte lätt när de har mörknat i trät och visst var de svåra att se, men de fanns där bland träden.

I träden hade flera nya fågelholkar kommit upp. Nästan i varje Björk satt 2 holkar. 


 Vi tog vägen in mellan husen på gamla växthusplatsen och där fick vi se svamp gräsmattan! Jag har nog aldrig sett denna svamp tidigare och den är nog inte ätlig. Ser ut att vara släkt med bläcksvampen. Vid koll i min svampbok är det nog en Glitterbläcksvamp och den är oätlig.

Tillbaka hemma efter ca 2 km/t o r så hade vi fått besök av kanadagässen med sina ungar. Det är nog ett bra vårtecken och ungarna var så små. Ute i vattnet simmade en annan kull av kanadagäss.


Nu när värmen kom så spricker trädens knoppar ut och det blir så vackert ute.


Idag var det dags för en minitur med husbilen. När jag fyllde jämna år så fick jag presentkort på bl a Cramers blommor i Hillared, dit styrde vi idag. Passar ju bra så här i planteringstider.


Det doftade gott av både hyacinter och tulpaner i vid dörren.


 
Inne i växthusen var det fullt av blommor och plant i olika storlekar. De har utökat själva växthusen sedan jag var här sist och det var många år sedan.


Med hem blev det både frö och plant av luktärtor och även en tomatplanta. Det svåra är att hitta en tomat som inte blir så hög. Den här blir nog mellan 50 - 100 cm. Även en ny solcellsdriven fontän, den gamla hade lagt av, samt lite nya solcellslampor.


Från Hillared och blommorna for vi vidare mot Seglora där den firma som ska fixa skadorna på husbilen finns. Seglora har en fin kyrka.


Vi behövde visa upp husbilen så de kunde se vilka delar som ska beställas hem. Nu är det bara att hoppas att det inte blir så lång leveranstid. Vi håller tummarna, men allt ska ju komma från Frankrike, så jag tror det kommer att ta tid.


Nu var vi klara och kunde vända hem igen genom härligt grönskande landskap. Björkarna har nu slagit ut och lyser ljusgröna. Vi tog vägen genom Viskafors och följde Viskan mot Borås.


Det blev en lagomt fin utflykt med husbilen. Längtar efter att få göra lite längre resor, för i husbilen mår min rygg så mycket bättre.( blir ju inte så mycket arbete som på hemmaplan 😁)  Nu får vi vänta på besked från Montera West AB, när de vill att vi kör dit husbilen.
Ha det gott och njut av värmen för snart blir det kyligare igen.3 kommentarer:

 1. Men vilka fina holkar till fåglarna som vi ska vara rädda om. Trevlig utflykt för er där ni har full sommar. Här har vi ff lite snö kvar men inte mycket kvar ändå. Hoppas att det går bra med husbilen och att ni inte behöver vänta så länge till ni får åka ut igen.

  SvaraRadera
 2. Då går vi hoppas de snart får hem delarna de behöver till er husbil så att ni kan få åka ut på vägarna i sommarsverige. Vi har också haft mycket trassel med Laikan i vår men igår fick vi en ny vindruta och nu hoppas vi det ska vara nog för ett tag. Efter helgen åker vi mot Öland och husbilsträff där.
  Förstår att det är högsäsong hos handelsträdgårdarna nu med mycket lockande att handla. Nu har vi inget sådant att inhandla längre, bara en liten kruka på balkongen.

  SvaraRadera
 3. Trodde först det var en John Bauer tavla Ha. Ni har haft att göra och mer blir det när delarna kommer. Ingmar är duktig att hålla igång bilen med allehanda reparationer.
  Vi var iväg idag och handlade lite blommor.
  Ha fortsatt bra

  SvaraRadera