tisdag 10 oktober 2023

Vi kör mot Tyskland


Då var det dags för europaresa 2023. Under de 13 år vi varit på resande fot så är det bara under 2020 som vi inte åkte husbil. Då passade vi på att låna dotterns hus i Spanien. Innan coronan slog till hann vi göra en utflykt, sen blev det mest stilla sittande inne och vi längtade efter vår husbil.
Hösten 2021 åkte vi till Italien med våra kompisar. Då var det Pompeji och Herculaneum, som stod på önskelistan. Förra hösten testade vi om Ingemar kunde köra husbilen efter höftproblemen och då blev det norra Spanien under ca 2 månader.
I år blir det en längre resa med avbrott för julen.

Så här ser tvådagars etappen ut. Vi valde till slut broarna p g a dåligt väder, jag gillar ju inte när det blir stark sjögång, och då får det bli en längre väg.



Men innan vi kunde åka var det ju en hel del som skulle fixas på husbilen. Vi upptäckte att vår inverter inte fungerade alltså blev det en tur till Borås för ny inverter. Tyvärr var den för stor så vi fick åka till Jönköping där det också fanns ett Batterilagret och vi kunde byta in invertern till en annan modell. Samtidigt blev det tal om batterier.....och ni som följt oss genom åren har säkert märkt att vi haft stora problem med just batterierna. Vi fick tag på en duktig montör som bytte kablar och installerade både inverter på 1500W och Litiumbatteriet på 2 timmar, nu ska vi inte bli utan ström i alla fall. 


Mycket kablar var det som kunde plockas bort, vi hade 2 batterier innan, dessutom var det trångt under sängen. Kallt och regnigt ute.


Äntligen var det rensat och batteriet på plats. Bara att betala och se glad ut. 😃


På fredagens eftermiddag kom Michael och Anna förbi för att få en fika och hämta nyckeln. De ska nu sköta om mina blommor när vi är borta.



Lördagen ägnades åt packning, vilket inte var så bra för min rygg. På em blev vi bjudna på fika hos kompisarna Annica och Thomas. Ingemar fixade den sista rengöringen av gräsklipparen innan den ställdes  in för vintern och det sista packades in, sen drog vi iväg vid 11 tiden på söndagen.


Kör mot Halmstad och Biltema, där vi var in och köpte specialtejp för att kunna sätta fast de franska Angles Mortes märkena på bilen, utan att skada lacken. Jag har plastat in dem för att de ska hålla. Sedan fortsatte vi mot Malmö och bron till Danmark


Det pep i vår Brobizz och bommen gick upp, fortsatte sedan mot Odense och över nästa bro....inga problem där heller.


Stannade till vid gamla hamnen i Nyborg. Här stod vi förra året också. Läser man bloggen från 2022 så kunde jag nästan ha kopierat texten, för samma problem hade jag då, som nu. 
Vi har urdåligt väder, regn och grått så vi använder oss av autobahn, för att komma snabbt fram. 
Vi fortsätter mot Flensburg där vi stannar och köper en ny rakapparat till Ingemar, alltid är det något man glömt packa med. 
På åkrarna har de nu hunnit plocka upp potatisen, men det ser blött ut.


Får ett mail att Brobizz inte kan dra några pengar från mitt kort! 😢
Krångel med inloggning efter att de ändrat Öresundsbron. Försöker fixa det hela men går bet, blir att ringa i morgon och få ny kod!

Fortsätter autobahn mot Hamburg, mycket trafik innan Elbe-tunneln som går under vattnet, men inga större problem, det gick smidigt. Många år sedan vi åkte den vägen. Kör vidare mot parkering i Celle där vi varit tidigare.


Nu börjar också alléerna när vi svängt av från autobahn. Lugnare trafik och vi får en snabb glimt av solen, innan nästa regnskur. 
I morgon fortsätter vi mot Kassel, vi vill komma igenom Tyskland och hoppas på bättre väder söder ut.



6 kommentarer:

  1. Härligt att vara på väg. Jag åker den 6 dec. tiden går fort. Hur länge blir ni borta, vi kanske syns i Spanien. Kör försiktigt. Kram 😎😎

    SvaraRadera
  2. Vi åker hem runt den 12 dec men kommer tillbaka den 14 Januari. Skulle vara kul att ses.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hade varit jättekul. Jag står på Los Alcazares Ecco Ställplats. Men vi kan höras. Kram

      Radera
  3. Önskar er en trevlig resa. Vi kommer inte ner denna vinter p.g.a. sjukdom.

    SvaraRadera
  4. Önskar er en trevlig resa!

    SvaraRadera
  5. Så härligt det låter att åka mot värmen. Här har vi haft en fin höstdag men nu drar molnen ihop sig och det väntas regn ikväll. Vi får leva på minnen ett tag nu och konstigt nog längtar vi inte riktigt efter att åka och övervintra på sydliga breddgrader.
    Allt gott på resan!

    SvaraRadera