lördag 21 oktober 2023

Vi kör N332 mot Alicante

Efter att ha haft fina dagar tillsammans med vännerna Ulla och Torgny var det dags att lämna dem i deras fina hyrda hus. Vi har haft så trevligt, badat och ätit god mat, samt varit på shoppingtur med deras hyrbil. En sådan var ett måste, då vägarna runt omkring är små och krokiga och svårt att parkera en husbil, när man vill besöka själva Calpe. 


Hos det här företaget kan man hyra.


Flera bad hann vi med.


Ulla är en hejare på att laga Gambas al Pil Pil. 


Nu lämnar vi dem och far vidare söder ut.
Vi väljer att köra den väg vi kom hit på, för 13 år sedan. Då kostade det att åka motorvägen, så vi valde bort betalvägarna och åkte N332, visst blir det längre och tar tid, men vad gör det, vi får se så mycket mer. Idag är det gratis att åka motorvägarna, så vi behöver inte välja bort dem, men föredrar att ändå åka N332. Det blir lite av en nostalgiresa.


Första natten stannade vi på en plats söder om Alicante, här har vi stått tidigare. Platsen ligger nära stranden och kallas för Agua Amarga, polisen kommer när högsäsongen börjar. Då tillåts endast småbilar. Flygplatsen ligger endast 12 min bort och det är perfekt att stå här om man ska vänta på någon/några, som kommer med flyget.


Visst hör man flygplanen som kommer eller går upp, men oss störde det inte. 

Vi fortsatte idag till San Fulgencio och Lidl för att handla lite, hade tur för där var marknad. 😄 Blev bara en ny keps till Ingemar, men vi passade på att göra ett besök på Decor Home en chinabutik. Här blev det mer saker med till husbilen. Blir säkert fler besök på marknader framöver.


Vi fortsatte sedan till Guadamar, tankade och fyllde gasol, samt passade på att tvätta en kulörtvätt. Sedan vidare till La Marina och Camper Area El Pinet. Här har vi också stått för några år sedan när den var ny. Nu var det nya ägare och något dyrare. Här blir vi över helgen.
Vädret har blivit mycket behagligare idag ca +23 och både sol och moln, men lite blåsigt.


4 kommentarer:

 1. Tack för besöket 🙏🏼🙏🏼

  SvaraRadera
 2. +23 grader och växlande molnighet låter väl helt perfekt! Vi trodde vi skulle ha tankat sol och värme så det skulle räcka ett tag men det här höstvädret där det ser ut att regna varenda dag framöver gör att det ser ut som om det inte blir någon mer husbilstur innan färden till vinteridet,riktigt tråkigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har härlig värme, kanske lite för bra med 26-30gr. Hoppas kunna bada den här veckan om det inte blåser för mycket. Tråkigt med vädret hemma, ni får se fram emot vårens första tur istället.

   Radera