söndag 15 oktober 2023

Europaresan 2023

 Det blir aldrig som man tänkt sig.....i alla fall inte på vår nya resa mot värmen. Tyckte vi hade kollat allt så att det skulle funka, men nej så blev det inte.

Först upptäckte vi att kylskåpet inte funkade på gasol, lågan var så liten att den inte kunde skapa kyla. Kanske stopp i gasolledningen? Vi kör på batteriet under resans gång och det funkar. 

Nästa problem var när min tand lossnade, antagligen en krona som gått av för jag fick hela tanden i handen. Tror inte det gör så mycket för det går nog fixa antingen här nere eller hemma.

Tredje problemet var när min dator visade att batteriet var tomt! Jag hade satt i min telefon för laddning genom datorn, glömde detta när vi slog av vår inverter för natten, då tömde telefonen datorns batteri. 😖

Det var tråkigheterna nu till det roligare.....vi har väldigt gott med ström i vårt batteri för första gången på många år. Vårt nya Litiumbatteri är fullt hela tiden, även när vi körde takfläkten den natt då vi hade +27 inne i bilen. Vi är jättenöjda med bytet av batteriet.

Nästa roliga var när jag slår på datorn, som fått vila i flera dagar, och den får upp bild och börjar ladda igen!! Jag som hade kallat på hjälp hemifrån och i tankarna tänkt att köpa ny dator här nere, nu behövdes det inte för nu FUNKAR den igen och jag kan både följa vart vi åker, genom Autoroute 2013 och blogga!! 😁

Vi har haft en varm och vacker vecka genom Tyskland och Frankrike. Fotat en hel del, men har glömt att uppdatera bilderna, här kommer i alla fall lite bilder från resan genom Frankrike, resten kommer på nästa blogg.


Från Celle fortsatte vi ner mot Frankrike, men sov över vid en sportanläggning nära Karlsruhe, lugnt och skönt tillsammans med några andra husbilar. Nu har vi även fått värme och klarblå himmel.


Hittar fina och stora fika platser. Sen behöver vi ju röra på oss lite efter att ha suttit stilla i bilen.

En fin rastplats och här var det varmt +28 gr.


Vet inte vad den här staden eller byn hette, men en fin portal in hade de.


Kör efter floder och kan äntligen fota lite annat än stora vägar.


Fast en del är raka och fina ingen större trafik. Vi har valt bort betalvägar i Frankrike. 


Här har vi hittat en gratis fin plats i Gannat (se sista bilden, familjecamp, första fotot för koordinater.) i södra Frankrike. En familj driver platsen, man får betala för VA och el och det blev 5.40€ då vi tog el till kylskåpet. Endast 6 platser och vi tog den sista. Här kunde vi sitta ute och äta både på kvällen och morgonen.

Ibland kan vi komma in på riktigt små vägar när vi söker nattplats.


Efter många små och krokiga vägar kom vi fram till några små sjöar med ett rekreationsområde. Här fanns gott om plats att stå på.




Inte helt ensamma, det fanns också mycket mygg och knott. Svårt att sova då det var +27 gr på natten, då var vi glada för att vi kunde använda takfläkten, på det nya batteriet. 


Nu fortsätter vi och mer kommer på bloggen, nu när den funkar igen.

Idag GRATTAR vi sonen Tomas på hans 46 födelsedag! Hipp hip hurra!! 😍💖 Kramar från Mamma och pappa.💖

2 kommentarer:

  1. Så skönt attesten har repat sig och kronan kan du säkert få hjälp med att trycka dit igen. Så går vi hoppas det ordnar sig med kylskåpet. Vi bytte ju också till lithiumbatteri i våras, så skönt att inte behöva oroa sig för dåliga batterier.
    Ha det fortsatt gott i fint väder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa vi gjort när vi bytte batteri till Litium.

      Radera