tisdag 31 oktober 2023

Playa Carolinas

 Nu står vi på den nedre grusplanen vid Carolinas. På den övre platsen var det fullt av husbilar, stora som små. Här blir vi ett par dagar, eftersom de visar att vädret ska bli soligt, men kanske lite blåsigt. Vi kom i söndags och då var det ont om platser. På måndagen hade de flesta spanjorer på nedre grusplanen lämnat och det var gott om plats. Många behövde nog också fara och tömma sina toaletter, det gör man enklast på ställplatsen Anibal. Stranden fylldes snabbt av solbadande spanjorer och turister. Inte så många i det kristallklara vattnet. det berodde nog på att det bara var ca 15 gr i vattnet. Jag var i och blötte fötterna och kollade tempen med den nya termometern, om den nu stämmer.


Någon eller några hade haft roligt i sanden. En fin sköldpadda.

Ingemar kollade sporten på paddan, men kunde avbryta för en fika i solen.


På måndagen var det strålande sol och nu var vi och kollade stranden, det finns 2, vi valde tyvärr den norra stranden. Här på den södra stranden var det flera som badade även om det blåste en hel del. Kanske var det några grader varmare än den norra.


Vi valde den norra stranden, då botten är hård sand, men fy katten så kallt det var!! Det blev ett snabbt dopp, för man fick ju gå en bit ut för att kunna doppa sig, innan smalbenen knappt kändes, för det visade sig vara endast 15 gr brrr!! Hade tänkt ta ett dopp på den andra sidan, men avstod, det blåste för mycket. Ingemar doppade inte ens tårna. 😁


Något vi saknar är ett par strandstolar, men de ska vi inhandla nästa gång vi besöker en china-butik. 
Problem har vi fortfarande med kylskåpet, så nu ska vi se om vi kan hitta någon som kan hjälpa oss att blåsa rent i gasolröret. Tyvärr så är här stängt på onsdag den 1 nov så vi får se om vi gör det innan helgen, annars får vi ta in på en ställplats med el igen.


Många småbilar som besöker badplatserna.
Vi lämnar Carolinas Playa då vi nu har plusgrader även i frysen.....nu behöver vi el!


Innan vi tar in på ställplats Anibal så besöker vi den stora China butiken i Aguilas. Vi behövde en dubbelkontakt till vårt uttag från invertern, vi hade nämligen upptäckt att vi kunde använda vår vattenkokare på den nya invertern. 
Här märks att Halloween pågår för det fanns hur mycket utstyrsel som helst. Här hade nog barnbarnen älskat att få gå runt och kolla in allt. Inte bara till halloween, här finns massor av andra intressanta saker också.Fortsatte sedan mot Mercadonan för att proviantera. Letade också efter en Lidl, men där gick inte att parkera en husbil. Fortsatte sedan till Anibal för lite el.


På torsdag kör vi mot Murcia och förhoppningsvis en service för Dometics kylskåp, så vi slipper stå på el hela tiden. Det hör ju inte till våra vanor att stå på betalda platser, vi gillar ju "fricampingen" bättre. 
Nu tar vi helg! För här är allt stängt i morgon. Ha det gott alla även ni som är ute med era husbilar. 😀

 


2 kommentarer:

  1. Nu känner vi igen var ni är efter två år med golf i Aguilas. Mercadona där tyckte vi mycket om att handla på och naturligtvis besökte vi även Chinabutiken. Hoppas ni kan få hjälp med kylskåpet. Vi åkte omkring i Europa ett år med ett kylskåp som också bara gick på el, inget skoj!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja inte kul med strul, men nu ska vi till Vera och en firma där vi kan få hjälp. Troligtvis sot i och på brännaren. Håll tummarna för att de får till det. 🤞🙏

      Radera