måndag 16 oktober 2023

Mot den Spanska gränsen

 Vi lämnade Saint-Lieux-lès-Lavaur - Saint-Martin alltså sjöarna där vi sov. Platsen ligger mellan Albi och Toulouse. Kan undra varför fransmännen är så förtjusta i att ha långa namn på både orter och platser. 

Det här trädet åkte vi förbi när vi skulle fortsätta ut på den större vägen. Någon som vet vad det är? Oftast är det ju någon sorts svamp en parasit, men det här är nog den största vi sett.


Kommer förbi en mindre stad där det var marknad och här uppmärksammades det "Rosa Bandet" men nu i form av rosa paraplyer, som fick dekorera fontänen.Kör förbi Toulouse och vidare mot den Spanska gränsen. Den här vägen har vi inte åkt tidigare. Ser ut att vara många tunnlar.


Än så länge är vägen fin och vi åker mot Pyrenéerna för att ta oss genom berget....kan bli brant!


Här hittar vi också fina väggmålningar. Så mycket finare än bara en vit vägg.Vi åker genom några kortare tunnlar, men sedan kom den längsta på drygt 5 km.


Sedan blir det fler och fler tunnlar och om jag minns rätt så var de omkring 12 st. Och visst blev det brant nedåt, det blev både motorbroms och fotbroms, nästan så det luktade i bilen. Vi kunde dock stanna till på en plats och låta bilens bromsar svalna under tiden tog vi en fika.


Vi hade tänkt stanna till på en Lidl, men någon sådan affär såg vi inte till så sista stoppet blev nära en polisstation i Les Borges Blanques,  där det fanns en gratis ställplats med VA.


Om vi var 5 HB på kvällen så var vi minst 10 på morgonen. Lugn och fin plats, med polisen som granne. 😊


Vi tog det lugnt på morgonen och ställde sedan in koordinaterna till en ställplats i Peniscola, där vi skulle träffa bloggkompisen Leena. Vi har läst varandras bloggar i flera år och träffades en gång på Elmiamässan 2012  och nu skulle vi äntligen mötas igen.  


Det blev ett trevligt möte med Leena  och även hennes kompis Eva. Varmt är det ca +28 på dagen och +23 i husbilen på natten. I natt hörde vi lite droppar på taket men knappt synligt på morgonen. Hade en trevlig pratstund med Leena innan vi fortsatte söder ut.
Så här åkte vi igår.


Nu var det måndag och dags att leta upp en Lidl eller Mercadona. Vi var in i på flera ställen men de flesta affärerna hade ont om parkeringar. Till slut hittade vi båda affärerna i Vall d Uxo intill A7. Sen skulle vi hitta en ny nattplats med el. Valet föll på Camping Tavernes de la Valldigna för 10€. Vi hade problem att hitta dit på alla småvägar, men till slut hittade vi den och den var så klart full, men vi hade tur och fick stå på reserverad plats för handicap, med el intill. Ibland ska man väl ha lite tur!! 😃


I morgon fortsätter vi mot Calpe och ska träffa Ulla och Torgny.
Idag 28 gr varmt, inne 22 gr, men vi kör nu takfläkten för att få lite svalka inför natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar