fredag 7 september 2012

Elmia och husbilar.

Så var det dags för årets största husbils och husvagns mässa. Förr om åren har vi stått både ute på asfalten och på område 1 och 2 under hela helgen, men de senaste åren har vi bara åkt över dagen. Samma gjorde vi även i år, men vi tog husbilen för att kunna gå ut till den och äta. 
Startade hemifrån vid 9.30, inte många bilar på vägen mellan Ulricehamn och Jönköping. Hade en förhoppning om att kunna parkera någorlunda nära ingången.
Så fort vi kört av den stora vägen blev det helt plötsligt massor med husbilar och personbilar i filen mot Elmias entré. Väl framme fick vi beskedet att det var fullt på alla parkeringar....kör mot Sannabadet....sa vakten.
Nä, vi testar den parkering vi stod på förra året, tänkte vi, bara för att upptäcka att den användes inte i år, snurrade runt lite överallt, men fullt med husbilar på var enda liten plätt eller gata.
Så vi körde till slut mot Sannabadet. 120kr Tack, det går gratisbuss här ifrån till entré syd, sa parkeringsvakten. Gissa om vi blev glada, vi skulle slippa gå 1 km, vilket vi hade trott.
En stor gräsplan med gott om plats, med utsikt över Vättern.Vi parkerade och gav oss iväg till den väntande bussen som gick ungefär varje halv timme.


Väl inne i hallen funderade vi på, var ska vi börja? Tog en titt i några bilar men var inte speciellt imponerad. Några kort på bilarna blev det inte, men läser man en del bloggar om just Elmia så finns där massor av kort. Den här lååånge mannen träffade vi på. (Grymt att balansera så högt på styltor, gäller att ha bra balans.)


När vi kom ut för att ta lite luft, innan vi gick till marknadstältet, var det någon som ropade "Maggan" givetvis reagerar man, och se där stod bloggvännen Leena med man. Vi har följt varandra via bloggen i minst 3 år och det här var första gången vi sågs. Jättekul att träffas "live".


När vi står där och pratar får jag syn på en annan bloggvän  Yvonne, Det blev ett nytt trevligt möte. Vi lämnade sällskapet och tog en titt i Marknadstältet, hittade ett litet bord till nedsatt pris, vårat gamla hade blivit så vingligt.
En liten runda in i hallarna igen, men eftersom vi inte direkt var ute efter en ny bil, så tog vi bussen tillbaka till husbilen för att äta lite. Hungern gör sig påmind när man går omkring i hallarna.
Nu hade några bilar börjat ge sig av men vi hade tänkt gå en liten runda innan de stänger.


Vi hade lite saker som skulle följa med uppåt landet och nu var det dags att kontakta de som skulle vara budbärare.
På väg dit fick vi syn på de här små hästarna.


Träffade flera husbilskompisar, några som vi lärt känna nere i Spanien, andra som vi lärt känna genom olika träffar vi varit på. 
Sen var det dags att söka upp Sven-Åke och Annika, som vi fick en mycket trevlig pratstund med. Tack för kaffe och glass :)


Om man nu ska summera dagens intryck så är det att husbilarna har ökat lavinartat, tror inte jag sett så många husbilar på en gång, någon gång.  
De nya bilarna har inte så mycket nytt att erbjuda (i alla fall inte de vi tittade in i), det som jag skulle kunna tänka mig är dubbelsängen i mitten och med gång runt om, lättare att bädda.
Många av bilarna hade den nedsänkbara sängen i taket. Nej, jag känner mig ganska nöjd med den bil vi har idag så den får nog rulla mot södern några år till. 

2 kommentarer:

  1. Vilken skillnad mot för några år sedan då jag följde med er till Elmia, då sprang vi inte på några bekanta, men det var ju innan ni började åka till södern.
    Nu har jag skrivit om det här minst 8 gånger för det bara försvinner för mig innan jag hinner publicera.
    Kanske det funkar nu.

    SvaraRadera
  2. Vi har inte varit på Elmia de tre senaste åren. Sista gången vi var där tyckte vi att det var mycket folk, trångt och stressigt. Svårt att i lugn och ro studera de saker som man kommit dit för att studera, det har väl inte blivit lättare med åren. Sedan finns det ju den positiva sidan och set är ju att man springer på många trevliga människor. Ett bra ställe att odla sina kontakter och kanske skaffa nya. Men för mycket stök runt om i vårt tycke. Härliga bilder och det var ingen dum parkering ni fick, med fri transfer och allt. 3M

    SvaraRadera