tisdag 25 september 2012

Del 2 Vi fortsätter mot Söderköping

Nu var det dags att fortsätta mot vårt mål Söderköping, vädret var absolut inte det vi hade önskat oss, regn och åter regn. I Söderköping skulle det finnas en P-plats vid Bergaskolan. 
Vi ställde in våran Berit (GPS) på N 58 28 49 E 16 19 46 och kom rätt på en gång. Fram med paraplyerna och sen iväg efter ån.


Lite sent blommande rosor tittade ut genom staketet.


Man tar en titt och sen en titt igen.....jo det var en cykel, men mera ett konstverk, kunde vi konstatera, när vi såg ett till ex på ett annat ställe. 


Ån var brun av allt regnvatten och såg inte så rolig ut så den fastnade inte på bild i kameran. När det gäller kameran får ni ha lite överseende för suddiga bilder, kameran och jag var inte sams idag. Nu fortsatte vi till turistbyrån och där stod nog de största blomkrukor jag sett, fortfarande med fina blommor i, lite för stora för våra fönster tyckte Ingemar :)


Vi fick tag på en karta över staden, fortsatte in mot torget och nu hittade vi flera loppisaffärer som givetvis fick ett besök av oss innan stängningsdags. Jag fick med mig 3 böcker för den stora summan av 10 kr, för alla tre. Kompisen hittade en fin trasmatta. Hade vi haft plats så hade en fin korgstol fått följa med hem också.
Gatorna var i stort sett tomma på folk, inte undra på i det här vädret.


Många gamla fina byggnader går vi förbi och båda torgen får ett besök av oss.


I en trädgård såg vi det här fina fågelbadet, men det var löv i stället för vatten i det.


Vi kom fram till den gamla klockstapeln med sin "fjällpanel", som ligger vid S:t Laurentii kyrka, som är från 1300 talet.


Vi fortsatte sedan över ån och längs Munkbrogatan.


Många små hus är så låga att man kan se in genom fönstren, men här har man gjort ett fint insynsskydd.


Jag blev lite förvånad när jag såg den här stuprännan, ville de värma den eller? ....då jag läste på det lilla anslaget bredvid... Stick-Café...aha det hade jag aldrig hört talas om, men kompisen visste. Vilken kul reklamskylt :)


Att husen här är gamla har vi märkt och här hade Biskop Brask sitt tryckeri för nästan 500 år sedan. Vissa om och tillbyggnader har gjorts.Vi närmade oss Rådhustorget och nu började det regna igen, affärerna var stängda, så där kunde vi inte gå in och värma oss.


Söderköping är en vacker och mysig stad och här finns mycket mer att se och läsa om och hade solen bara tittat fram en liten stund, så hade vi kunnat njuta mer av den.


Nu tog vi Ågatan mot bilarna och lite mat innan vi ska fortsätta vår resa i Östergötland.
En pampig grind.


Vi passade på att ta en titt på Göta kanal som går alldeles bakom parkeringsplatsen där vi står. Att det var sån höjdskillnad på kanalen och där husen låg, gjorde oss förvånade, tänk om det blev översvämning....då dränks husens källare. Trodde att det bara var i Holland man kunde se sådan höjdskillnad. Tänk vad lite man vet :)Söderköping är en stad som vi nog kommer att besöka igen och då i lite bättre väder än vi har haft den här helgen.
 Efter att magen fått sitt tänkte vi åka mot St Anna och så långt vi nu kunde komma på vägen ut mot vattnet och skärgården, men om det får ni läsa om i morgon.

8 kommentarer:

 1. Vilken otur!

  Söderköping skall avnjutas i solsken
  tillsammans med en Jätteglass från Smultronstället!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med, vädret var ingen höjdare, men trevligt var det ändå.

   Radera
 2. Ja, instämmer med Lennart... Söderköping är en riktig sommarstad :) Då är det liv och rörelse och fantastiskt fint. Smultronstället är helt OK, men för mig är det för stora glassportioner, för dyrt och för mycket folk...
  Ha det fortsatt bra på resan!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var ju ganska ensamma, men de hade många loppis-affärer med mycket bra priser. Glass kändes inte något sug efter en sån här dag.

   Radera
 3. Ja det blir nog ett helt annat intryck på sommaren med fint väder och mycket folk på alla uteserveringar som finns då. Ha det bra på er fortsatta resa. Åker ni söderut snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi räknar med att åka första helgen i oktober.

   Radera
 4. Söderköping är en liten pärla, som man mycket väl kan njuta av i alla slags väder. Måste dock säga att det är en typisk sommarstad som kommer bäst till sin rätt i solsken och med båttrafik på kanalen.3M

  SvaraRadera
 5. Söderköping är en mycket trevlig vår- & sommarstad. Smultronstället, kanalen, båtarna, caférna, utsiktsberget och restaurangerna , allt gör denna stad så supertrevlig.

  SvaraRadera