onsdag 19 september 2012

Björnbärslikör.....

Massor av björnbär har vi i år på vår buske. Varje år kommer alla frågetecken i mitt huvud....vad ska vi göra av bären? Sylt?.....nej vi har redan en massa. Baka paj?.....då måste vi vara fler än 2 som ska äta. Frysa in?....har redan flera lådor där. 
Läste på http://www.husbilskompisar.se  om olika snapsar och vintillverkning av trädgårdens bär....då fick jag en idé.....varför inte göra likör.
Började leta på internet och hittade sidan http://www.kokschefen.se/index.php?option=com_content&view=article&id=846


Nu är det fixat ska bara vänta tills jul, då vi kanske kan provsmaka. Gjorde faktiskt samma med svartvinbär, så nu är snapsen till julsillen också fixad :)

6 kommentarer:

 1. Ska bli spännande och se hur det blir... låter gott i alla fall :)

  SvaraRadera
 2. Egen snaps till Jul- sillen inte illa!

  Slånbär provade jag en gång!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Det blir gott jag lovar! Här i Portugal växer det björnbär överallt men dom är så små så små så vi har inte plockat några i år men nästa år ska det bli och då blir det björnbärslikör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag inte. Är de mogna vid samma tid som här eller tidigare?

   Radera
 4. Låter väldigt gott. Ska kanske försöka med de björnbären som vi plockade i Sandhamn, Blekinge, de frös vi ner. Vore faktiskt kul att prova. Svartvinbär har vi provat förut, och det blir jättegott. Ni är ju lyckostar, som får åka till Spanien igen, men visst ja, ni åker ju hem till jul. Då måste ni ju ha snaps, såklart. Kramar 3 M

  SvaraRadera
 5. Vi har också fått riktigt mycket björnbär i år, så din ide snor jag, rakt av :) Tack. Ha det gott!

  SvaraRadera