lördag 29 september 2012

Ny myggdörr

Det har retat oss länge att vi inte har någon myggnätsdörr i den här bilen. Vid Elmia mässan förra året fick vi veta att det gick att beställa. Nu är vi ju inte så snabba precis, men i somras beställde vi en sådan dörr. Det är inte bara vi som är långsamma, det har tagit ca 2 månader för att få en myggnätsdörr. 
I förra veckan var vi och hämtade den, sen var det en del problem med hur den skulle monteras, beskrivningen var på franska och det är inte vår starka sida precis. Jag försökte översätta via datorn men det gick inte heller något vidare. Det slutade med att Ingemar fick åka upp till mågen och kolla på hans dörr hur det skulle vara. Nu är den i alla fall på plats, så myggor, flugor och andra flygfän ska hålla sig ute.


Hälsokontrollen är klar på oss båda. Extra försäkring, utöver de 45 dagarna, är betald. Försäkringskort och intyg (för Spanien) räcker i ett år till, likaså mitt pass. Internationellt körkort för Ingemar är beställt. Snart är det bara packning av husbilen kvar. 
Kollar färjepriser idag, billigast är FinnLines Malmö-Travemünde.....men det är en 6-7 timmars resa på vatten.....inte min favorit. Hade det varit på sommaren så hade det varit OK, men med ev höststormar...njaa... jag tror vi tar de tidsmässigt kortare färjorna Helsingborg-Rödby-Puttgarden. 
Har man problem med sjögång så har man och måste rätta sig där efter.
Det börjar närma sig avresa......:))

10 kommentarer:

 1. Lycka Till på er resa.
  Hls anonyma Kurt.

  SvaraRadera
 2. Vi börjar också närma oss G. Bra att jag blev påmind om pensionsbrevet angående Spanien, det hade jag glömt. För oss blir det Öresundsbron och Rödby-Puttgarden. Ha det bra på er resa, vi kanske ses någonstans.

  SvaraRadera
 3. Vi har " Myggskräck" insektsnät i varenda glugg!

  Trevlig resa!

  Jag reser med via " nätet " som förra vintern!

  Lev väl

  SvaraRadera
 4. Vår holländske campinggranne i Empuriabrava, Spanien, stannade till på sin cykel nästan varje dag. Han kunde inte fatta, varför vi inte hade en dörr till skydd för "mosquitos". We have no "mosquitos", sa jag. Han kunde inte fatta detta. Han erbjöd sig att köpa på Lidl, där vi också såg dem, men vi köpte aldrig.

  Vi önskar er en trevlig Spanien resa och ser fram emot reportage. "I love and need Spain."

  SvaraRadera
 5. Så härligt att få packa bilen och ge sig iväg mot lite varmare än vad vi har här hemma. Vi hade inte heller någon myggdörr i förra bilen och det gick inte att sätta in någon heller pga konstruktionen, men i denna har vi, toppen.
  Trevlig resa
  Kram

  SvaraRadera
 6. Kul att planera, packa och få ge sej iväg. Och kul att jag får följa med via bloggen ;) Vi har myggnätsdörr som monterats på fabriken. Tycker det är skönt att ha även om inte det är så mycket mygg. Det finns ju andra flygande insekter som jag inte vill ha in i bilen....

  SvaraRadera
 7. Fy för mosquitos, dom är omöjliga att hålla ute även med nät, alltid finns det något kryphål. Trevlig resa, hoppas det inte blåser allt för mycket på sjön och välkommen till värmen :-)
  /Annelie

  SvaraRadera
 8. Vi är på gång till Spanien och har fixat det mesta men pensionsbrevet för Spanien vad är det??
  Ha en trevlig resa och tag det lugnt vi kanske ses efter vägen.
  Stina o Jürg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stina o Jürg!
   Pensionsbrevet är ett intyg som talar om att du har samma rättigheter i Spanien som andra pensionärer vid sjukdom. Du söker det på Försäkringskassan, det gäller bara i Spanien.

   Radera
 9. Håller med om att det är jätteskönt att ha myggnätsdörren. För oss har den flera funktioner. Håller också Molly inne när vi har dörren öppen. Inte för att hon smiter eller sticker iväg, men ibland gillar inte andra husbilsägare att hon ligger okopplad ute, då är det också bra. Ni tycks ha allt under kontroll nu och i princip redo för att köra iväg från kylan och komma ner i värmen. Det kan ju inte gå fel med all er erfarenhet. Och vana att fixa det som behövs. Dessutom är ju Ingemar en riktigt duktig fixare. Nu kan ni snart värva ner och titta söderut. Kram 3 M

  SvaraRadera