söndag 2 september 2012

Gamla fönster ....och nya golv

När vi för ca 10 år sedan renoverade vår Lillstuga, så sparade vi några av fönstren. Det här med tid, att göra i ordning fönstren, verkar inte ha funnits förrän nu. :) Jag började lite lätt att skrapa dem, men som vanligt är det en massa annat som också ska göras.....och fönstren blev liggande.
Så en dag fick Ingemar för sig att ta bort färgen på dem, och nu äntligen är de skrapade och har fått nya "glas" i form av speglar.


Efter uppsättningen av fönstren så måste det städas, och eftersom Mikael var här så förstår ni.... att det var en som gärna hjälpte till.


Mycket skräp blev det och soffan måste vi flytta på så man kommer åt överallt. 


Tur att Mikael älskar att damsuga, så jag slapp :)


Kul att kunna bevara något av stugans original delar, nu när nästan allt är utbytt.

Nu är det inte bara hallen som fått sig ett ansiktslyft, även vardagsrummet har fått ny färg på väggarna och ny golv-beläggning.Gårdagen avslutades med ett besök i lingonskogen där 15 L lingon följde med hem. Jag passade också på att vittja ett kantarellställe på 1L svamp.


Det är inte varje kväll man får se en sådan här "månbrygga", stark som en lampa lyste den upp stora delar av sjön.

10 kommentarer:

 1. Vilken energi ni har, plocka Lingon efter ett helt dagsverke!!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj så ni donar och står i. Fick höra från 3M att vi varit i era trakter, när vi gästade Ulricehamn. Tänk om jag vetat det tidigare, då hade vi våldgästat er :) Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken energi ni har och fint blev det.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Nu har ni väl gjort det ni tänkt göra innan ni åker söderut? Nu är det bara svampplockningen som är kvar, om det finns någon?...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det mesta är klart, lite fix i stugan bara. Det tog 4 dagar från det vi plockade ut allt och tills vi i kväll fått allt på plats igen.
   Visst finns det svamp.

   Radera
 5. Det är som att se och höra mamma och pappa, dom hade ju samma energi. Själv har jag ingen kvar, jag tar det lugnt framför datorn och pysslar med mina bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anita man blir för slö av att sitta vid datorn (men det gör ju jag med) :)

   Radera
 6. Maggan! Nu är jag tvungen att sluta läsa din blogg. Jag får ju bara arbeta hela tiden och slita. Nä nu är jag så trött efter allt detta arbete så nu får någon annan på över. Säg till i god tid när vi åker till Spanien för jag kan kan tänka mig att köra några dagar bara jag slipper fixa med mer fönster.

  Hälsningar från anonyma fönsterfixaren

  SvaraRadera
 7. Det var någon som skrev till oss att vi var duktiga och fixade och delade, men vi ligger västländer efter er. Har aldrig träffat några som har den energin som ni har. Ska nog be att ni delar med er lite när vi kommer upp till er. Idag har vi haft en riktigt fin dag och tränat sittfläsket i stolarna utanför husbilen. Först var vi hos en "axelspecialist" för mina dåliga axlar, sedan promenerade vi runt i Västervik innan vi bara satt och njöt av sommarvärmen här. Vi står i hamnen och det är 12 husbilar här, så än är det många ute och far. Sköt om er. Kramar 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan inte bara sitta stilla och rulla tummarna. Renoveringen av hallen och vardagsrummet var planerat. Nu tog det ju inte så lång tid, som vi först hade trodde, och det var ju bra. Nu hinner vi måla färdigt på balkongen också, målade övriga huset förra året. Elmiabesök väntar i veckan och sen är det inte många veckor kvar tills vi ger oss av på den halvårslånga semestern :)nja det blir ju bara 2,5 månad tills vi är hemma på besök igen. Nu börjar jag längta till vår resa, för det börjar bli kallt här hemma. Ska bli kul att ses igen.

   Radera