onsdag 5 september 2012

Ny TV till husbilen

Nu var det några dagar sedan jag skrev här i bloggen. Vi har, som ni säkert förstått, haft fullt upp med reparationer i vårt hus, och då har det inte funnits mycket tid över till bloggen. Ingemar fortsatte med att måla balkongens väggar och tak.


I går fick vi hem en ny led-TV till husbilen, den ska ju dra mindre el och så har den inbyggd DVD-spelare. Kan ju vara kul att titta på en film någon gång när vi är söder ut, det blir fort mörkt på kvällen.


I veckan, när Ingemar var till stan, passade han på att ta en titt på ställplatsen/parkeringen nere vid sjön. Då fick han syn på den här bilen. Ja i den får nog många plats och priset är ju åtskilliga miljoner mer, än vad vår lilla Rappe kostade. Men jag tror inte jag skulle vilja åka, som vi gör, runt i Spanien och Portugal och på de krokiga vägar som vi alltid lyckas hitta :) med en så stor bil, då får man nog stå på camping.


I morgon drar vi till Elmia....inte för att köpa ny bil, nej mera av nyfikenhet på de nya bilarna. Det brukar alltid följa något med hem också, antingen ätbart eller praktiskt, få se vad det blir den här gången. Kanske träffar man på några kända ansikten också.
Jag har inte legat på latsidan jag heller, fick ett infall i em att baka, det var länge sedan. Ett 50 tal bullar, 6 rågsiktskakor och äppelkakor i långpanna blev det. Kan vara gott att ha med bullar till kaffet på Elmia.

6 kommentarer:

 1. Ja så är det att va husägare,alltid nåt att pyssla med och själv så har jag roat mig med att byta vinskivor till nya friska.
  Det var ingen dålig storlek på den Husbilen
  men håller nog med,i största laget kanske !!!
  Vi skulle oxå gärna vilja varit ned på Elmia
  men tyvärr så måste man jobba oxå...
  Vi siktar på ett annat år att dra dit då.

  Ha det gott o smakligt fika m hemgjorda bullar.

  SvaraRadera
 2. Den bilen skulle knappast ta sig genom de Portugisiska småbyarna, eftersom de oftast inte har någon genomfartsled.

  Har ni bestämt avfärdsdatum ännu?
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis i början av oktober, datum ej bestämt.

   Radera
 3. Stor husbil på en utmärkt ställplats. Vi var där för ngr veckor sen.
  Det gick att bada i sjön.Huset har vi sålt, så målningen överlåter vi åt andra. Vart kan man köpa en sådan led tv, 12v? Har det bra på ELMIA.
  Hälsningar Jürg o Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jürg och Stina, den finns på Netonnet, sök på led-TV 12V

   Radera
 4. Oj, vad fin balkongen. Det blir så fräscht när det är nymålat. Nästan synd att åka ifrån det. Men ni träffar säkert många bekanta på Elmia. Inte oss dock, för vi åker inte dit, men hälsa alla vi känner. Alltid hittar man något är nästan helt säkert. Bruks ju finnas en hel del onyttiga och nyttiga prylar också. Vi skulle gärna titta på nya bilar, men vi får först laga det som är trasigt på vår bil. Golvet gick ju sönder igen! I badrummet. Men den här gånger får de hem golvet snabbare än förra gången. Bara 2 1/2 månads väntetid mot förra gångens 1/2 år. Man blir så trött. Vore kanske bättre att byta den? Eller lämnas tillbaka? Ha det så kul på Elmia. Kramar 3 M

  SvaraRadera