söndag 23 september 2012

Vi kör mot Linköping

Fredag eftermiddag och bilen är packad och klar för en helgtur med kompisar. Jag hade fått fria händer om vart vi skulle åka och eftersom jag läser en del bloggar av andra husbilsåkare, så får man en hel del tips om platser som man inte varit på tidigare. Vi ville inte åka för långt bort så Söderköping lät som ett lämpligt mål.
Våra kompisar arbetar fortfarande därför åkte vi inte hemifrån förrän strax efter fyra.
Vi hade inte åkt många mil när telefonen ringde och de bad oss stanna på närmaste parkering. Något var fel med däcken. Det vibrerade konstigt och kompisen kände att något var galet.Vi var inte långt från Wigrens däckservice i Gullered. Väl där kunde de konstatera att en stor bula fanns på det ena däcket och en på gång på det andra däcket.....bara att byta till två nya. Däcken var ca 7 år gamla så de hade gjort sitt.


Vädret var väl inte perfekt för en helgtur, men vad gör man......bara att fortsätta.


 Grått och regnigt när vi kör E4 mot Linköping. Vi hade fått veta att vid sjön Roxen inte långt från Linköping skulle det finnas en plats att stå för natten. Planen var ju att komma dit medans det var ljust ute, men däcksbytet tog ju några minuter så det hann bli mörkt innan vi kom fram till Tvärskogsudde. Det är Linköpings surfingklubb som har sina aktiviteter här. Ganska stor grusplan var det, så här parkerade vi för natten N 58 29 26 E 15 38 25
Om man kan stå här på sommaren vet jag inte, men nu i det här dåliga vädret och mörkret så var det ju ingen aktivitet precis. Ingemar och jag hade idag varit tillsammans i 38 år, det firade vi med kräftor och räkor och med gott dricka till.


Morgonen var disig och nu kunde vi se hur här såg ut.


Jag hade trott att det var en badplats här, men hela stranden bestod av stenar, någon sandstrand såg jag inte till.


Efter frukost och morgonbestyr körde vi vidare mot vårt mål, som var Söderköping


Om det får ni läsa i morgon för nu är det dags att inta ryggläge.


7 kommentarer:

 1. Vädret ser ju inte så himla kul ut... men vad gör det... huvudsaken att man trivs :) Tur ändå att er kompis kände att något var galet - framhjulspunka på motorväg i lite högre hastighet är inget vidare.
  Grattis till era 38 år tillsammans - lika många som Lasse och jag firade i mars :)
  Väntar på Söderköpingsreportaget...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vädret ser ju inte så inspirerande ut... men skaldjuren ser goda ut! :)

  SvaraRadera
 3. När ni övernattade vid Roxen hade ni Vånga på andra sidan, där är jag född och uppväxt!

  Rätt gör ni som åker till " Sörping " en trevlig stad!

  Levväl!

  SvaraRadera
 4. Härligt med lite utflykter och resor! Maken och jag drar iväg i morrn till Sverige på en långweekend. Barna måste tyvärr va hemma och gå i skolan.
  Vart vi åker vete fåglarna, kanske mot Göteborg???
  Få se om man hittar internet att kolla bloggar och ladda upp på egna bloggar.
  Ser ni Hjulius så får ni vinka och ha er! :-))

  SvaraRadera
 5. nä fy vad blött det ser ut......tacka vet jag ljumma kvällar med temp på 27° som vi hade igår kl 23.00, det är grejer det. Synd att avståndet är för långt att blåsa över lite goväder till er.

  SvaraRadera
 6. Grattis till alla åren tillsammans! Härligt sätt att fira detta jubileum. Givetvis hade vädret kunnat vara bättre, men det var väl sol i sinne och värme inombords. 3M

  SvaraRadera