fredag 3 november 2023

Äntligen ett kallt kylskåp

 Vi lämnade Anibals ställplats och for mot Vera. Här nere finns inga berg, dvs det vi tycker är berg, men det finns sandkullar och "sand-berg." Sanden är oftast hårt packad, så hård att de har kunnat gräva ut hålor och grottor i den. Hur de tagit sig hit upp eller hur de gjort förtäljer inte historien, men visst ser det mysko ut. 


Vi hade fått tips om att de var duktiga på Hispavan service, för husbilar och husvagnar.  Koordinater dit GPS 37º15 ́53.11 ́N – 1º54 ́07.44 ́ ́V


Först när vi kom så fick vi besked om att de kanske kunde ta hand om oss om ca 1-2 timmar, men vi har ju all tid så det är bara att vänta. De hade många bilar inne på gården, så vi kunde ju förstå att vi fick vänta.


Under tiden passade vi på att besöka däcksfirman strax nedanför Tyre King. Vi hade hört ett konstigt ljud från bakdäcket. Det visade sig att däcken var från 2016 alltså verkligen dags att byta. Dessutom pratade de engelska, så vi kunde göra oss förstådda. Nu hade han inga däck i vår stl hemma, men kunde kanske få hem dem till fredagen (dagen efter).

Precis lagom till 13.30 tog de hand om vårt kylskåp.


Det visade sig att de fick byta ut både röret och brännaren. Med tanke på att bilen är från 2007 och vi har avverkat ca 26500 mil runt om i Europa med den, alltså dags för byte. Kostnad 132.95€ och det var det värt för nu funkar den perfekt. 🤩


Vi skulle övernatta till fredagen och då passade det bra att besöka Vera playa. Vi har besökt det här området tidigare. Bada var inte att tänka på då det blåste ordentligt.


Skyltar talar om att här får du inte stå 😕 men nu på hösten ser  Guardia civil mellan fingrarna och låter oss stå här.


Vi hittar en plats en bit från de andra bilarna och i skydd av lite träd, för nu börjar vi känna av stormen Ciarán, det gungar rejält i husbilen.


Vaknar på morgonen till ganska lugnt väder.


Många husbilar har gett sig av, men vi har inte bråttom, våra däck kommer nog på em.


Vid 14 tiden åker vi upp till däcksfirman igen, men inga däck. Jag ringer när de kommer, säger kontoristen. En halv timma senare ringer hon och vi ska vara på plats kl 15.30 för byte av däcken. Så skönt att ha nya däck bak, de andra varnade de oss för att åka någon längre sträcka med. Kostnad av 274 € Nu lämnar vi orten Vera och verkstäderna, men vi kommer tillbaka på torsdag för reparation av vår bodelsdörr.

Kör nu vidare in i landet och upp mot Lorca. Landskapet är trots allt vackert med dessa kullar.


Här har en bro rasat ihop och inget vatten i "flodfåran", det är väldigt torrt här nere.


Vi närmar oss Murcia och den ställplats vi varit på tidigare. Många husbilar här, men vi hittar en plats och här blir vi några dagar, sen tillbaka till Vera för fler reparationer, nu när vi äntligen hittat bra killar som fixar det mesta.

Ceuti N 38°4’52.6764” W 1°15’58.104” 


Så här har vi åkt från P strand till Ceuti en sträcka på ca  150 km.  Vi avslutar dagen med rena sommarmaten "sill och potatis" så gott.


I dag +24 och halvklart men blåsigt.


3 kommentarer:

 1. Härligt att ni fått hjälp med både kylskåp och nya däck. Det är så mycket lättare och skojigare att resa utan att behöva ha bekymmer om kylskåp som inte håller kyla.
  Sill och potatis följer alltid med på våra husbilsresor, lika gott var gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns underbart att kunna stoppa in varor i kyl och frys igen. Nu är det bodels-dörrens lås som ska fixas på torsdag, sedan hoppas vi att vi slipper mer kostsamma problem. Känns bra att kunna fricampa igen. Har även med skinka på burk samt kaviar. 😁

   Radera
 2. Kul att ni följer oss. Ja fler bekymmer vill vi inte ha.

  SvaraRadera