lördag 18 november 2023

Kalas och shopping runt Torrevieja

 Då har en vecka gått igen och här kommer lite av vad vi sysslat med under veckan som gått.


På tisdagen fyllde kompisen Ulla 80 år och det måste vi ju fira. Vi hade bestämt att gå ut och äta tillsammans med ett par till. Vi började med att gratta henne på eftermiddagen med en brödrost för gasol att ha i husbilen.

Sen blev det lite bubbel och tilltugg i Eva och Leifs lägenhet, innan vi tog en taxi till restaurangen, där vi skulle äta. Några valde fisk andra oxfilé och vi något som vi skulle grilla själva. 😕 Tror det var lammkött, men är inte säker, gott var det i alla fall och till det pommes, men som vanligt är de snåla med grönsaker, 2 små skivor gurka! 


Det blev en mycket trevlig kväll och kvällen avslutades med att lyset släcktes ned och de kom med en tårta med tomtebloss till Ulla och så sjöng de så klart. Vi fick sex skedar så vi alla kunde smaka på tårtan.

Vi for sedan till dotterns hus på Dream Hills inte långt därifrån. Här har vi en bra plats att stå på när vi hälsar på. Dottern, barnbarn och barnbarnsbarn hade kommit med flyget på tisdagskvällen.


Vi hittade dem i full gång med att städa i trädgården (den lilla som fanns) rensande gamla löv från blommande buskar och klippa limeträdet. Blir ju alltid lite skräpigt när ingen är där och håller efter.


När man jobbat klart var det dags för lite lunch och då hade Tina (dottern) fixat ett stort fat med smörgåsar med tonfiskröra, jättegott tyckte både vi och barnbarnsbarnet Roya, som älskar mormors tonfiskmackor.


På kvällen gick vi alla ut och åt och den här gången behövdes ingen taxi, för vi hade gångavstånd till Olas Thai-restaurang.Maten som var jättegod, glömde vi fota, men efterrätten var inte fy skam den heller, en sorts glassbakelse.


Nästa dag torsdag var det dags för ett besök på Zenia och alla deras affärer. Vi var egentligen bara ute efter en sorts värmefläkt att sätta i eluttaget, men gjorde ändå en promenad runt alla affärer och där finns ju en hel del, men de höll på med lite byggnationer och det var lite rörigt på en del ställen. Tur att man kan vila under ett olivträd.


Vi hittade fläkten på Leroy för 33.99€ ca 390 kr och på 400w så vårt batteri klarar den. Nu ska jag inte frysa om fötterna i januari, när vi kommer ner igen.Barnen är ena riktiga friskusar, de badade i poolen i 19 gr, som jag tycker känns mycket kallare än havet.


I går fredag flyttade vi till La Pinet och gatan vi stått på så många gånger tidigare år. Det har under några år varit förbjudet, men förbudsskyltarna är nu borta och man kan stanna till ett tag igen. 

Vi ville gå på marknaden i Fulgentio och idag var det dags för den promenaden. Hittade ett stånd med några konstiga frukter som jag inte sett förut, en som kallas för Röd Pitahaya och är en kaktusfrukt. Den var knallröd inuti. Köpte ingen, så hur de smakade vet jag inte.

Selenicereus undatus är en art i släktet Selenicereus (tidigare Hylocereus) i familjen kaktusar och är den mest odlade arten i släktet. Den används både som prydnadsranka och som fruktgröda - pitahaya eller drakfrukt. Liksom alla äkta kaktusar, släktet.


Till Ingemar blev det shorts 2 par och en fin tröja/jacka, samt lite annat. Köpte även grillade revben och de gick åt till lunchen.


Här provar Ingemar sina nya shorts.


Vi går ofta på China-affärer de har allt och här har vi inhandlat 2 stolar för att ha på stranden. Nu är vi ju inga som älskar att sola, men att sitta och kolla strandlivet är ju ok. Och vi har ju lite svårt för att komma upp ur sanden. 😎


La Pinet strand är en lång strand och naturligtvis kunde jag inte låta bli att ta ett dopp i det 19 gradiga vattnet, visst var det lite kallt men skönt ändå. Det är ju vad vi oftast har i vår sjö hemma. Bottnen här är fast och fin, men man får gå en bit ut för att få så djupt så att man kan doppa sig. 
I morgon ska solen åter skina så det blir kanske ett dopp då också.


Jag var inte ensam som doppade mig, såg flera stycken som också tog sig ett avsvalkande dopp.
Idag har vi haft +23 gr och mest sol.6 kommentarer:

 1. Härliga dagar ser ni ut att ha med familj och vänner. Drakfrukten har vi inte ätit men visst är den vacker. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har det underbart, fryser inte! Nu är det bara ett par veckor tills nästa familj kommer. 😄🥰

   Radera
 2. Vilken härlig födelsedag Ulla fick och även ni som var med och firade. Sedan mysigt att tillbringa några dagar med flera generationer av familjen. Dutycker tjejerna är friskusarsom badar men det tycker jag verkligen du är också. Visade troligen inte kommit på tanken att bada…. Ha det fortsatt fint i värmen!

  SvaraRadera
 3. Ja det var kul att träffa dem. Trots att vi bor så nära varandra så blir det tyvärr inte så ofta vi ses. Kändes bättre att bada i havet än i poolen, även om det var samma temperatur. Avsvalkande och skönt. 😱🏊‍♀️

  SvaraRadera
 4. Roligt med kals för Ulla och att ni får träffa både vänner och familj på er resa. Snygga shorts till Ingemar också :) Fortsätt och njut och ta hand om varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalas är alltid trevligt tycker vi. Vi kommer att träffa fler av våra barn här i nästa vecka. Tycker de ska slippa snö och kyla under några dagar. På marknader kan man alltid hitta något som passar både kropp och plånbok. Ser att ni får problem med snö och kyla i veckan. Klä på er och njut av snön. 😀

   Radera