måndag 27 november 2023

Los Narenjos, Ceuti och Archena

  Ny vecka och nu shopping på Primark som ligger i Zenia, sökte ju julklappar till barnbarnen, som är lätta att ta med hem på flyget. Sov på Zenias parkering tillsammans med ett 30 tal andra husbilar. 

Tisdag kör vi vidare ner mot Los Naranjos, där Ulla och Torgny nu står.  Där blev det gemensam middag och trevligt umgänge. Alltid kul att träffa vänner.


På väg till affären så gick vi förbi det här fina trädet, där blommorna ser ut som små rosor.


Grillad fläskfilé med sås och klyftpotatis smakade bra, men svårt att prata, när flygplanen övade start och landning alldeles intill.Eftersom vi inte kommer att ses den 1:a advent, så passade vi på att tjuvstarta med glögg och pepparkakor med Rockford ost.


Nästa dag sa vi hejdå och styrde mot Ceuti. Vår kylskåpslampa har gått sönder och vi skulle leta en ny. Hade sett att Dometic hade service i närliggande by och styrde dit, men någon servicebutik hittade vi inte.


Åker förbi en väldigt lång mur, men hann inte uppfatta vad det var. Den såg ändå spännande ut, med små gluggar som skyttevärn.


Om det var en ny eller gammal mur?? Vet ej.


Den här vägen har vi inte åkt tidigare och nu blev det kurvigt genom Nationalparken.


Kommer fram till Ceuti och kända ansikten igen. Fick vår vanliga plats. Tyvärr så är här mycket träd, så det blir dålig laddning på våra batterier. 
Finns många fina Duvor här och en del är så färggranna, tror de är målade av någon, kanske duvslag i närheten.På lördagen var det dags att ge sig av igen. Mest för att ladda batterit. Vi åkte inte långt bara till Archena och en ställplats vi läst om.Ställplatsen var full och den ligger vid en idrottsanläggning med  fotbollsplaner och en större parkeringsplats. Det var full aktivitet på både barn och vuxna och vi hittade första plats med bra utsikt mot planen. Här finns också VA.
Vi ser några svenska bilar, men de flesta är tyskar.


Mer om Archena får ni läsa om längre fram eftersom vi blir här i 2 dagar.
N 38°7’21” W 1°17’40”


Nu sjunker tempen på natten, men än så länge ligger den över +20 på dagen. Hemma hör vi att det är minusgrader brrrrr! Än så länge går vi i shorts och linne på dagen. 

3 kommentarer:

 1. Så skönt det ser ut att kunna gå omkring i kortärmat. Här kom vi tillbaka till Göteborg med färja på morgonen och möttes av riktig vinter. I Falköping ska det vara -9 och ymnigt snöfall när vi kommer hem.

  SvaraRadera
 2. Pratade med sonen igår och de hade kallt. Vi har haft lite kyliga nätter i förra veckan, men nu varmare och runt +20 på dagarna så vi klagar inte. Längtar inte till kylan, men roligt för barnen med snö och kanske is på sjön.

  SvaraRadera
 3. Nu har det verkligen blivit vinter här, snöat hela dagen och runt -6grader.
  Kram och njut av värmen

  SvaraRadera