lördag 11 november 2023

Ceuti kalas mm

Ibland har man tur.... att få bli bjuden på 80 årskalas. Det var Kickan som firade sin födelsedag här på ställplatsen i Ceuti. Hon bjöd in alla svenskar på Tårta och champagne. Maken servade oss alla och vi var ca 17 pers. 


Godaste tårtan jag ätit på länge.


Varmt blev det i solen. Trevlig musik av Jalle och Kent och naturligtvis en hel del allsång.


Morgonen efter for vi iväg till Vera. Valde en annan väg, in i landet, se röda pilar. I början var vägen fin och bred, men efter ett tag började den bli krokig och sista delen ca 1-2 mil blev den smal och dåligt underhållen.


Åker förbi en massa mandelträd, här är nog fint när träden står i blom.


Nu har vägen blivit smalare och sämre.


Rätt som det är ser vi fåraherden och han hade nog hundratalet får med sig. Tur var att de hade bete på vallen ovanför vägen.


Nyklippta såg de ut och de flesta var vita.


Naturligtvis får vi möte, han var bussig och körde ner i diket så vi kom förbi.Fortsatte sedan på en betydligt bättre väg sista biten till Lorca.


Åter igen blev det nattplats gratis nära 
Villaricos N37°14’33” W 1°46’31”  
Här är tillåtet att stå med husbilar, men ingen service mer än sopor. Vi passar på att ta en kort promenad.


Morgonen därpå åkte vi upp till Hispavan, men då visade det sig att vi skulle ha varit där på tisdagen! Ingemar hade blandat ihop dagarna på engelska. 😄Vi fick en ny tid på fredagen (dagen efter) så vi körde ner till stranden igen. 
Upp tidigt för att köra milen till Hispavan i Vera. Roberto som fixade kylskåpet tog nu hand om vår dörr, som inte gick att låsa. Plockade isär den och blåste rent, samt oljade in allt. När allt var klart och låset skulle testas fick han inte igen dörren, så han tog i och ryckte till. Då lossnade handtaget!! Bara att skruva isär igen, sätta dit förstärkning och den här gången funkade allt. Priset 110€ för 2 timmars arbete. Nu går dörren hur lätt som helst att låsa och öppna.


Den här gången tog vi gamla 332 och kustvägen upp till Aguilas och sedan vidare till Lorca och ställplats Ceuti. 


Trots förbudsskyltar så står det många husbilar vid kusten. Polisen ser mellan fingrarna under höst och vinter, men i mars kommer de och kör bort alla.Bosse och Berit var kvar och även andra kända ansikten, samt några nya. Lördagskväll och över +22 gr ute. Vi blev bjudna på lite godsaker hos B och B och blev även underhållna av musik från Jalle och kompani. En trevlig kväll, som avslutning på alla bil-problem. 


Nu blir vi här till måndag, då vi åker tillbaka till Torrevieja.


Nu slår kyrkklockan 23.00 och det är +19 gr. Vi kan inte klaga på värmen och nästa vecka ska vi åter ha + 30!!

2 kommentarer:

  1. Så härligt ni har det nu, solen skiner och värmer, husbilen är lagad ochfixad och ni kan bara fortsätta njuta av trevliga vänner och ännu fler plusgrader!
    Ha det så gott!

    SvaraRadera
  2. Nu när allt fix med husbilen är avklarat kan ni verkligen njuta och koppla av. Här hemma har det kommit lite lite vitt på marken och de första minusgraderna.
    Kramkram

    SvaraRadera