lördag 30 september 2023

Lackning och förberedelser

 



Äntligen har vi fått hem Pensionärsvillan, nylackad och nybesiktigad utan anmärkning, inför resan mot värmen. Nu blänker den fint och inga gråa fläckar på huven.

Problemet vi har nu är myggdörren, där trådarna gått av. Vi har satt i ny tråd, men det funkar inte att trä i skenan igen. 


Inte lätt att följa ritningen på hur snörena ska gå i skenorna.


Jag har tröttnat och vill sätta upp en enklare variant på myggnät. Vi får väl se under veckan hur vi gör.


Förra lördagen var vi och gratulerade barnbarnet Liam, som nu hunnit fylla 12 år. Vi blev bjudna på pannkakstårta och en massa andra godsaker. Att köpa presenter i till den här ålder är inte lätt, men en slant på kontot är enklare och då kan han köpa eller spara till det han önskar sig. Så enkelt idag när även barnen har telefoner med swish. 😍📲


Idag får vi hjälp att ta upp bryggorna. 

Det blev ett tungt jobb och Matte fick hoppa i vattnet, för att skruva loss bryggorna, Johanna var duktig på att hjälpa till och bära.


Så skönt när alla bryggdelar var uppe. Ett tråkigt göra på hösten och i regel har vattnet varit lågt så de fått bära upp dem, nu kunde de skjuta in dem på vattnet.


Eftersom vi åker genom Frankrike så behöver vi dekalerna Angels Morts och de är beställda. Sen ska de plastas in för att lätt kunna tas loss igen, för vem vill åka omkring med dessa märken på nylackade bilen. 


Nu är det dags att börja gå igenom kläder och annat som ska med på resan. 




8 kommentarer:

  1. Så härligt med en nylackad bil till resan och skoj att få börja plocka fram kläder och annat. Vi är istället på väg hem och ikväll söder om Goslar fick vi ta på oss jeans för första gången på en månad.
    Vi satte fast våra dekaler med en skyddsfilm som vi köpte på Biltema, artikelnummer: 33-309. De gick bra att ta bort när vi lämnade Frankrike och nu går de ligga till sig tills nästa gång. De ska inte lämna några märken säg det.
    Ha det fint i packningsbestyren och hoppas det löser sig med myggnätet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Ja det ska bli så härligt att få ge sig av. Nu är det snart slut på sol och värme, för hösten har visat sig. Har nu packat in trädgårdsmöbler och annat. Nu bara väntar på svar från läkaren....sen drar vi.

      Radera
  2. Oj så fin bilen blev med lite färg, som ny igen. Jag har hört att myggdörrarna kan gå sönder och det är ju jättetrist, det är en bra uppfinning för husbilsåkare. Hoppas ni löser det innan resan.

    SvaraRadera
  3. Ja nu blänker den och det änns så bra att fått detta gjort. Myggdörrarna är dyra och svåra att reparera. Nu får det bli en enklare variant t v. Orkar inte ta tag i den nu.

    SvaraRadera
  4. Förstår att Ingemar ser konfunderad ut när han kollar på myggnätet ! Jag har lagat vårt ett par gånger då tråden ”persiennsnöret” gått av vid tröskeln. Förstår inte hur det funkar men har lyckats få ihop det och är noga med att dammsuga i rännan vid tröskeln. Lycka till Ingemar och ge inte upp du fixar det ! Tohmas

    SvaraRadera
  5. Nu blänker det verkligen av Rapidon. Roligt ni förbereder en ny resa. Hoppas ni får ordning på myggdörren, det har varit en hel del mygg på väg ner genom Europa

    SvaraRadera
  6. Pengar är en enkel och bra lösning som present. Det har man ju alltid nytta av.
    Hoppas att ni får en fin resa. Det låter underbart att komma bort från mörkret och kyligare dagar.

    SvaraRadera
  7. Härligt att ni är på väg snart med nylackad bil. Dessa nätdörrar verkar vara svåra att få till men Ingemar är klurig och får säkert ihop det.

    SvaraRadera