torsdag 14 september 2023

Planer för vintern

 


Dis och dimma har vi vaknat till under veckan som gått, men sedan har solen kommit fram och då blir det rena sommarvärmen. Även blommorna får ny fart.


Vi förbereder oss för höstens resa och har plockat ner alla äpplen. Aromaträdet gav stora och fina äpplen i år, men tyvärr gillade rönnbärsmasken den. Rönnbär har vi sett dåligt om i år så kanske det är därför som de kryper in i äpplena. 


Vi passade på att göra äppelkaka och barnen var pigga på att hjälpa till.


Vi kollade på gamla foton i album, (synd att man inte gör sådana längre) och då fick de se att pappa, när han var liten, lekte tåg med stolarna. Dröjde inte länge innan farfar fick leka passagerare, samt alla dockor. Barn behöver inte alltid ha leksaker.


Nästa vecka ska husbilen in för att få ny kostym, alltså lack på bl a huven och även skärmarna. Kan ju inte åka söder ut med så mycket fläckar på fronten. 


Vi fortsätter att fixa i trädgården inför vintern, även om den känns långt borta nu. Sista veckorna blir det lite planering inför resan och beställning av grönt kort mm. Dags att plocka fram kom ihåg listan, som jag tror jag har någonstans i datorn. 
I slutet på september åker våra kompisar och vi hoppas kunna komma efter ett par veckor senare. 6 kommentarer:

 1. Så härligt det låter med era planer. Då åker ni väl ungefär när vi kommer hemåt. Vad vi ska pyssla med i vinter har vi inte bestämt än men husbilen åker nog in i vinteridet i början av november.

  SvaraRadera
 2. Ja nu längtar vi söder ut, kanske vi ses på vägen. Julresan trdan bokad.

  SvaraRadera
 3. Surfar runt lite på resebloggar, kom in här av en slump. Drömmer om att någon gång kunna köpa, eller ens hyra, en husbil :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade vår blogg. Med husbilen har vi kuskat runt i Europa och aldrig ångra vårt köp. Nu i höst bär det av igen så följ oss gärna på resan.

   Radera
 4. Så härligt för er med lite planer och lite fix på husbilen. Visst är det mysigt med barnbarnen med alla deras lekar :) Ha det så fint och Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli så kul att få göra den här resan igen, även om vi åkt vägen flera gånger. Hösten blir i Spanien sen får vi se vart vi tar vägen till våren. Hem till barnbarnen vill jag till julen.

   Radera