lördag 12 september 2020

Mot Gamleby

Den senaste tiden har vädret varit ett var annandags väder, ena dagen sol och nästa regn. Så var det när vi vaknade. Vid middagstid bestämde vi oss för att åka mot kusten så att vi också kunde få möjlighet att tömma våra toaletter. 
Vi åker på vägar vi aldrig tidigare åkt och hade det varit bättre väder så hade det säkert blivit ett dopp vid någon fin badplats...åtminstone för mig.


Åter passerar vi en länsgräns och nu var vi in i Småland igen. Vi hade hittat på en app att det skulle finnas tömning vid väg 22 Tindereds rastplats, men där fick vi tji. Killarna gick runt och letade, men någon tömning fanns inte. Vi valde att åka vidare mot Valdemarsvik.


Hittade en perfekt tömningsplats utanför Grännäs folkpark nära Valdemarsvik.


Fortsatte mot Valdemarsvik gästhamn för att kolla deras ställplatser. Här var vi första gången 2005 då Ingemar fyllde 60 år. Nu hade de byggt ut ställplatsen med elstolpar och tar bra betalt från 175 kr och uppåt, några platser är bokningsbara.Det var ganska fullt och tyvärr så lockade det inte oss, så vi åkte vidare söder ut. Målet är nu Gamleby och vi passerar ett ganska folktomt torg.


Här i Gamleby hamn stod vi för ganska precis 4 år sedan och nu hade även denna lilla hamn blivit ställplats. Det är bandyföreningen som sköter den och vi betalade 100 kr vilket vi tycker är ett rimligt pris för en övernattning.


Fiskebåten vi var ute med förra gången låg vid bryggan. På eftermiddagen kom fiskarna, Christer och Rudi, förbi och kände igen oss. De skulle ut och lägga i nät igen och frågade om vi var intresserade.....självklart!


Vi hann inte med ut på morgonen, men de kom förbi med fina gösfiléer till oss. Senare kom de förbi med varsin påse äpplen, vilken givmildhet! Hit kommer vi gärna fler gånger.
Den här turen runt har givit både blåbär, lingon, gös och äpplen....nu kan vi hem och laga till en härlig middag med efterrätt.


Så här blev det att vi åkte och vill ni läsa om Gamleby med omnejd så kan ni läsa här om Amaliagrottan eller Trollskogen


Nu är vi hemma igen och nu kom regnet! Nu var det tänkt lite trädgårdsarbete så det får väl bli mellan skurarna. Hösten har kommit och blommor ska kastas eller bytas ut. Sommaren är slut.
2 kommentarer:

 1. Vilken mysig tripp ni varit ute på!
  Visst blev det höst väldigt hastigt, men nu hoppas vi det blir en fin höst, med blå himmel, krispig luft och vackra höstfärger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt mysigt att vara ute med husbilen. Och visst är det en viss tjusning med hösten också, alla årstider har sin tjusning. Nu väntar snart kalla nätter men sköna dagar.

   Radera