måndag 5 september 2016

Amaliagrottan och Gamleby

Dag 2

Det blev en lugn natt i skogen. Den tyska husbilen stack iväg redan vid 9 tiden, men vi hade sett en skylt om grottor och den gjorde oss nyfikna.


Efter frukosten gav vi oss iväg för att utforska Amaliagrottan.


Stigen var full av rötter från tallarna, så bra skor behövdes. Vi hade tänkt kolla lite efter svamp och bär på vår utflykt, men vi hade glömt både svampkorgen och kniven. Och visst fanns det svamp, Örsoppen fanns det en hel del av,  men ingen som vi plockade med oss. :)


Så småningom kom vi fram till den enorma klippväggen som delat sig i flera block som bildade en grotta. Här finns också en cach att leta efter, för de som håller på med Geocaching.  Min Garmin ville dock inte hitta den ....eller så var det mina ögon som inte såg den. Lycka till ni som hittar den :)


Lite kusligt är det med alla dessa stora stenblock som balanserar på varandra.


Några låg så till att man undrade om de skulle trilla ner.


Rena trollskogen kändes det som och ett paradis för de som gillar bergsklättring. Här kan du se mer om tuff klättring vid grottan.


Vi valde att gå tillbaka, i stället för mera utforskning.
Tillbaka till husbilarna och nu kom kartan fram igen. Vi skulle fortsätta på grusvägen så vi kom ut på vägen mot Vimmerby igen.Ute på den väg 40  kör vi vidare mot Vimmerby och till Toverum där vi tar av på en mindre väg mot Blackstad för att till slut hamna i Gamleby. Klockan har blivit över 15.00 och det är stängt i affärerna och ganska folktomt på gatorna.


Vi fortsätter ut mot Lofta och sedan vidare till Loftahammar. Solen lyser med sin frånvaro men det är ca +20 gr i luften.


Våra kompisar har samma efternamn som orten vi kommer till och där vägen tar slut.


Många fina gamla sekelskifteshus, med härliga balkonger och utsmyckningar, finns här runt omkring.


Än så länge ligger båtarna i vattnet.


Vi hittar ingen lämplig plats att stanna på, så vi vänder tillbaka till Gamleby och småbåtshamnen.
GPS N57 54 03 O16 24 45
Här är det tillåtet att stå på sommaren när inga båtar är på land. Ingen service finns här, men det behöver vi ju inte heller vi har ju allt i husbilen :)


Nu har solen kommit fram och vi passar på att njuta av den.


En Häger håller koll på både oss och fisken. Vi får även besök av en Svanfamilj med 4 halvvuxna ungar.


Vi får också besök av ett par fiskare Christer och Rudi, som berättar att de ska lägga ut nät och att de brukar få lite Gös, Abborre och Gädda.


Mot kvällen kommer ett par husbilar till den ena från England. Vi får en fantastisk kväll, grillar och njuter av utsikten.


Temperaturen har stigit till ca +22 gr, det bådar gott för morgondagen.
Det var dagens rapport i morgon kommer nästa :)

2 kommentarer:

  1. Stenblocken i skogen var inte att leka med.

    SvaraRadera
  2. For et herlig campingliv :) Spennende tur i skogen og til grotten!

    SvaraRadera