tisdag 13 september 2016

Ny madrass, dammsugare och oväntat besök

Förra veckan var det ett kort besök på Elmia. Ingemar hade gjort illa sig i ryggen kvällen innan, så vi kom inte iväg förrän vid middagstid på torsdagen. När vi ändå var i Jönköping så passade vi på att fylla våra gasoltuber hos Kem och Gas AB. De tog 10 kr/L och nu har vi två fulla tuber :)
Sen fortsatte vi till Sannabadets parkering för husbilar, där var det markerat med ordentliga platser för varje husbil. Efter lite kaffe och smörgås....går ju inte att gå på mässan med tom mage....så gick vi för att ta gratisbussen till Elmia.


Väl inne så siktade vi in oss på D hallen där Rapido hade sina bilar. Vi ville bara ta en koll på den nya Rapido 696 FF inte för att vi hade tänkt byta, men vi var nyfikna.
Ingemar kollade lastutrymmet.....


.....och jag var mer intresserad av insidan. Ljus och fin klädsel det gillade jag. Lite ovanligt att sofforna satt mitt emot varandra.


Köket med spisen längst bak, så att det blev mer plats framför, kändes OK även om köket var i minsta laget. 


Sängen precis så som jag önskar. Jo nog skulle jag vilja byta, men det är stora pengar som ska ut. 


Sen kan man ju inte gå på mässan utan att träffa på kända ansikten. Jalle var det minst två år sedan vi sågs sist, någonstans i Spanien. Så kul att ses igen, kanske ses vi söder över senare i höst.


MHCS folket Janne och Ingrid stötte vi också på. Trots att vi inte har många mil mellan oss, så är det svårt att få tid till ett möte.
Har timmarna och dagarna blivit kortare? Det känns så, för tiden räcker inte till :( 


Vi hann inte med någon rundvandring bara ett snabbt besök i tillbehörs tältet. Jag var på jakt efter en sekatör, men det blev en dammsugare, som följde med hem.
Så liten och smidig och väger bara 2 kg.


Ut till bussen för att åka tillbaka till husbilen, så smidigt med den bussen. Nu blev det istället ett besök på IKEA. Där köpte vi en ny madrass till husbilen....betydligt billigare än att köpa ny bil. 
Det blev deras Tussöy.
På vägen hem var det ibland långa köer, då de höll på med vägarbeten.


Solnedgång fick vi inte se, men en vacker himmel.


Vi fortsatte nu till Kinna för att på fredagen hjälpa sonen med köket. Det var stora dimstråk på många ställen.


Under tiden Ingemar hjälpte sonen, passade jag på att njuta av vårt yngsta barnbarn Mindy, endast 2 veckor gammal.


Hemma igen på lördagen och nu skulle madrassen skäras till. Madrassen var 140 x 200 och vår säng är endast 136 x 195 och svänger både upptill och nedtill, men med en tuschpenna och en vass kniv så fick vi till den. Nu kommer vi att sova gott :))


På måndagen fick vi ett oväntat besök av Ingemars f d arbetsgivare Nisse med fru Eva. Vi besökte dem på nervägen från vår Norrlandsresa, så himla kul att få bjuda igen och vi hade lika trevligt nu och samma tur med vädret som då. Vi kunde sitta ute hela kvällen, men hade lite senare hjälp av infravärmen på balkongen.


Sommarn har plötsligt kommit tillbaka....Idag + 24 gr och strålande sol.....och nästan ingen vind.


Ett fantastiskt septemberväder. 
5 kommentarer:

 1. Viktigt med bra säng o madrass!
  Vi får spara lite till!

  SvaraRadera
 2. Vi vågar oss inte på Elmia, kommer väl hem med en ny husbil :) Madrass är viktigt, har fortfarande inte hittat en optimal lösning på det. Har också en liknande madrass i vår husbil. Kram

  SvaraRadera
 3. Svensk madrass design i Falköping bör ni prova nästa gång. Får ni en perfekt madrass i hårdhet o mått. Min fru trodde hon behövde en hårdare, men så icke. Mjukare var det som behövdes visade det sig efter provliggning. Hade varit bortkastade pengar på Jysk eller Ikea. Gas på flaska är Byggmax billigast.

  SvaraRadera
 4. I år vart jag "Imponerad" av en bil. Jag vet inte hur många timmar vi var där. Visst är det kul.

  SvaraRadera
 5. Kul att titta på bilar och träffa folk. Vi var inte där så det har varit att läsa bloggar och husbilstidningar i stället. Dt blev en bra tur!

  SvaraRadera