torsdag 22 september 2016

Höststädning

I två dagar har jag  krupit omkring i mina rabatter och rensat vissna blommor och ogräs. Planterat ner lökar i förhoppning om att få njuta av lite tulpanfägring till våren, om inte Rådjuren äter upp dem  innan de hinner slå ut. 


När värmen kom förra veckan, så började mina vårblommor att blomma, inte med lika mycket blommor som på våren, men fina är de.


Snart är det dags att flytta ner alla pelargonior till källaren, synd då de nu är så stora och frodiga.


 Noel gillar att gömma sig bakom dem på balkongen.  


I våras hade jag med mig, på resan söder ut, lite tomat-frön. De ska ju helst sättas ner senast i mars, om det ska bli några tomater, och då har vi ju inte hunnit hem.... altså bäst att så i husbilen :)
 Plantorna tog sig bra och när vi kom hem hamnade de i större krukor för att sedan hamna i min rabatt.  :)


 Och nog får vi tomater alltid, även om de än så länge är gröna....men jag tar in några i taget och då mognar de till.


Förra året plockade jag frön från Stockrosor på vår utflykt till Österlen. De fröna satte jag i våras och planterade ut. Men inte trodde jag att det skulle bli så enormt stora blad. De ser nästan ut som rabarberblad, fast inte så tjocka. Om det nu kommer upp en blomstängel nästa år, så blir det nog en så här fin färg på den....hoppas jag i alla fall. Det ska bli så spännande att se om plantorna klarar sig över vintern. Jag har alltid önskat mig Stockrosor i rabatten.


Än har inte frosten kommit, men det var kallt i natt. Blommorna tycks trivas ändå och smultron plockar vi fortfarande. :) 
Klasen med rosa blommor är en hängpelargon med dubbla blommor. Den var så dålig i våras och jag behövde något som hängde ner på krukan. Tydligen trivdes den bra för nu är den översållad av knopp och blommor.....synd för om ett par veckor kommer den nog att hamna på komposten.


Det känns i kroppen att man har höststädat i trädgården.
När man vaknar på morgonen kan dimman ligga så tät så man inte ser in till stan. I morse hade den hunnit lätta lite grann.


Hösten har kommit.....och nu börjar längtan..... att få ge sig iväg mot varmare breddgrader.

9 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder.
  Många av våra övervintrande kompisar har redan åkt till Spanien. När åker ni? Vi är hemma, som ni vet, till början av januari. Vi tycker om hösten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åker någon gång i mitten eller slutet av oktober.Visst är hösten med alla färger fin, men vi gillar varmare väder också.

   Radera
 2. Du bjuder på många somriga bilder, men den sista minner om hösten, som är här med alla vackra färger.

  SvaraRadera
 3. Märkligt att Primula och flera andra blommar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det beror på det varma väder vi haft i September. Vi badade ju för bara en vecka sedan :)

   Radera
 4. Ska bli spännande att se vart ni hamnar i vinter :)

  SvaraRadera
 5. Så mysigt ni har det!�� När kommer ni til Spanien? Jag saknar ni��

  SvaraRadera
 6. I höghuset på andra sidan sjön ska Inga o Bosse flytta in i runt nyår. De var de jag hälsade på när de guidade mig i stan i slutet på aug och även körde förbi ert hus. Ha nu en fin resan neråt. Om allt går i lås rullar jag iväg efter nyår. Birgitta säger sig stanna hemma..... vi får väl se.

  SvaraRadera